Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké venkovní schody

Od: kahsa* odpovědí: 6 změna:

Zdravím, můžete mi poradit co vyjde levněji. Dělám si podkrový a k němu samostatný vchod. A schody venkovní cca 10schodů šířka schodu 175cm. a vnitří schodiště 8schodu podesta(odpočívadlo) a zase 8 šířka cca 130-150cm kamarád zedník mi doporučil že vyjde levněji si ty schody nechat vyrobit jako prefabrikát. Řikal že když se spočíta dřevo na šalunk a železo.tak prefabrikát bude levnější. A já fakt nevím, do čeho jíd. Dnes tam byl pán z nějaké firmy co dělají prefabrikáty a řikal že máme počítat za jeden schod cca2000kč Prosím poradte. A pokud někdo umíte a chce se vám spočítat množsví armovacího železa budu rád. Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. No, co se týká té venkovní části, tak bych volil nějaké montované ocelové schodiště a nevidím jedinný důvod k šířce 175 cm. A železobetonový monolit, co by prefabrikát vyžaduje těžkou techniku a manipulační místo. To sice nevím jestli máte, ale pokud si ten atyp necháte vyrobit, tak ta cena bude cana za atypickou zakázku, tudíž nebude nijak nízká. Na venkovní část bych volil něco podobného podle odkazu : schody-pemax.cz/... A na vnitřní část opět ocelové nosníky, ale dřevěné schodnice. Podle mě je to celkem blbuvzdorná konstrukce a je velmi rozšířena ve svépomocně stavěných domech. Ještě poznámka - pro vnitřek stačí povrchová úprava nátěrem nějakou kvalitní barvou a venkovní část rozhodně celopozinkovaná, šroubovaná konstrukce. S pozdravem Laďa

kahsa*
hodnocení

Děkuji za pohotovou odpověd. Ta šířka se nám zda takhle dobrá. No kovové jsme taky zvažovali, ale moc se nám nelíběj.A dovnitř dát kovové a položit taky né. Protože prostor pod schodištěm je sklep, kde je kotel na "TP" takže to musí bejt "vyduchotěsný" :)

doplněno 30.03.11 06:56:

oprava vzduchotěsný

kahsa*
hodnocení

Tak nikdo neporadí jestli je lepší si to schodiště nechat udělat či si ho udělat sám?

ladislavtikal*

dobry den tady jdei o vahu schodu pokud jde o vnitrni tak bych resil dreveny a podhled ze sklepa bych udelal sadrokarton a mezi bych je zateplit tak sem to udelal ja nezabych zatezoval dum betonem a nebo druhy reseni je udelat schody z brousenyho betonu je to nahrazka za kamen.schody urcite kede okolo vas se udou prodavat i ve stavebninach je to jen elko

doplněno 30.03.11 09:57:

teraso.cz/...

111*
hodnocení

0x

Dobrý den,jelikož sháním schody venkovnía nejlevnější,určitě mi poradíte,jak jste je řešil.Vránová

raz*
hodnocení

0x

Zdravim,

také doporučuju volit z lehkych kovových nebo dřevěných konstrukcí. Šířka schodiště 175cm je podle mě zbytečně moc, ale to zaleží na Vás. Venkovní schodiště udělat ocelové, například při takové šířce tři nosníky jako schodnice, na to se navaři pásnice tvořící profil stupně, na kterou příjde stupnice, která může být třeba betonová s imitací kamene. Pozor aby schodiště mělo samostatnou konstrukci nebo bylo od domu odděleno pružnou dilataci kvůli roznášení hluku i sedání.

Vnitřní schodiště dřevěné nebo kovové a jak už je zde psáno, zespodu zateplit vatou a zaklopit SDK a dřevěný obklad stupňů. Pokud seženete šikovného zámečníka, ten si ty kovové schody sám navrhne a poradí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]