Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výběr střešních oken

Od: matas* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den,chtěl bych poradit s výběrem střešních oken. V současné době mám v ruce cenovou nabídku od firem Roto, Fenestra

a Velux. Celková suma s realizací projektu se příliš neliší. Zajímaly by mne různé recenze,postřehy či vlastní zkušenost s výrobky uvedených firem, také názor na provedení- zvolit raději dřevěné, polyuretanový povrch s dřevěným jádrem nebo plastové?

děkuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sice žádnou s těchto firem nemam ale mam výklopně zvratná dřevěná okna od Fakro a jsem s nimi nadmíru spokojen i s cenami.

hodnocení

1x

matas,

Jsem proti střešním oknům, pro mě jsou lepší vykýře. Ale mám zkušenosti (i s prodejem) oken Velux.

Nejlepší je pozvat obchoďáky na jedno místo a ať se poperou o vychvalování svého výrobku.

Jednička na trhu je Velux, ale taky cena.

Nemají plastová okna ale jen poplastované dřevo, což stačí. kdysi mě vysvětlovali, proč se nedělá celé plastové, ale již detaily si nepamatuji...

Již mi rukama pár oken prošlo a osobně dávám přednost Veluxům. U oken jako je Fakro nebo Velux jde spíš o estetiku, někomu se líbí klička dole nebo naopak lišta nahoře, zásadnější rozdíly jsou v řešení mikroventilace, v horním oplechování kde Velux má oplechování robustnější ale je v něm uložen prachový fyltr větrací klapky a kdykoliv v budoucnu lze v něm skrýt markýzku + další drobnosti které usnadní montáž či další manipulaci s oknem, lze říct, že kvalitativně jsou si ta okna dost blízká ale Velux asi určuje směr vývoje střešních oken a hlavně nikdy nebyl problém s náhradnímy díly Veluxu, stačilo jen brnknout.

akizm

Dobrý den,

mohu vědět proč jsou lepší vykýře než střešní okna? a jak by takový vykýř vypadal v obytné místnosti?

Děkuji

akzime,

jakby to vypadalo... mnoho fotek již je po internetu, nevím jak to popsat.

Lepší jsou proto, že se lépe zaizolují, čím více se okna naklánějí, tím méně izolují,

ale vykýře jsou dražší...

standam*
hodnocení

0x

Ja mam par oken ROTO kyvne plastove + zateplovaci blok

Okno samo o sobe je zatim OK (zalezi hodne na provedene montazi), osobne jsem musel vsechny okna predelat :)

Vyhody

1.plastove

2. klika dole s moznosti ventilace

3. soupaci mikroventilacka v horni casti ramu

4. kvalitni parozabrana

5. dobre vyreseny lem pro vsunuti SDK

co vidim jako minus je zateplovaci blok, nemyslim tim material, ale z vyroby vytvorena dilatece na EPS + minimum EPS v miste kotveni ramu kde je zelezo.

z dilatece tahne a take promrza ta cast kde je kotveni ramu (musel jsem si sam poradit)

kdybych nezateploval pres zimu tak to ani nezjistim nebo az kdyz bude SDK nacuvany kondenzatem

toto chlapci nemaji nebo nemely moc dobre vyresene, jinak jsem spokojeny

Myslim, ze lze vybrat tepelne lepsi okno kde je soucasti prodlouzeny zateplovaci blok, ale zase je zdrazsi.

Velux me odradil diky klice, ktera je v horni casti okna

Jinak urcite doporucuji okno plastove

doplněno 29.03.11 20:03:

zde jsou fotky Rotaka + je tam patrne kam prijde SDK

mstanda.rajce.idn/...

matas*
hodnocení

Dobře a pokud porovnáme okno dřevěné a plastové vzhledem k vysokým teplotním zátěžím v létě,kdy je střecha rozpálená?

standam*

Par kolegu co stavelo a ma plastaky nemaji problem

U drevenych spise nutnost osetrovat a cim starsi tim vice prace pak zas lakovat

Kolega co ma drevene cca 5let ted lituje ne nesel do plastovych

Vyhoda plastaku je, ze pokud se ti vytvori kondenzat a stece na ram, tak zas tak nic nedeje u drevenych je nutne vzdy a vcas setrit

Dle me je udrzba plastaku pohodlnejsi a vzdy budou vypadat stejne

Bohuzel vice infa dat nemuzu

Porovnat nemužu mam jen ty dřevěné s pur povrchovou upravou.V létě (vlastně kteroukoli roční dobu) nebyl jakýkoli problém. Kliky jsou dole ,uzaviratelná odvětrávací mřížka je nahoře.Okna dost často otvýrám hlavně výklopem a tedy celá váhy okna je v horních pantech a po 4 letech stále drží naprosto perfektně. Zní to jako reklama ale je to jen dobrá zkušenost. Jedna z mála povedených věcí z Polska :)

pepan648*
hodnocení

0x

Já jsem dal na doporučení a pořídili jsme Roto okna, oproti ostatním pro ně hrálo i to, že nevystupují zvenku tolik nad krytinu a že ve standardu mají ty naše (Roto Designo R8) bezpečnostní sklo, sluneční ochranu a tepelnou izolaci. Jinak jsme dali plastová a vyhovují nám.

odpověď na 3 roky starou otázku má to smysl? *vězen*

výtka
Upozornění od sys clayman 04. 10. 2014 17:23:00
jsou to odpovědi pro 50 lidí měsíčně... to mi přijde jako smysluplné! ;)
strejdapaja*

Pro ty, co hledají odpovědi již ve stávajících diskuzích a nechtějí stále vkládat ty samé dotazy znovu, ANO! Děkuji!

julie*

Pár obrázků, jak dopadla Velux střešní okna po pár letech. Plastové je v koupelně, staré 6 let, dřevěné v ložnici, staré asi 15 let. Více k tomu říkat netřeba. Velux už nikdy, co nejdřív poletí z baráku. Nejvíc mě fascinuje, jak se může plíseň dostat DOVNITŘ okna, mezi skla.

Výběr střešních oken
Výběr střešních oken #2
Výběr střešních oken #3

Julie, stačí pozvat technika z Veluxu, rád se přijede podívat, a vysvětlí, proč se stalo toto.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]