Nejste přihlášen/a.
dobrý den všem,
po dlouhém zvažování jak zrekonstruovat umakartové jádro zvenčí, jsme se nakonec rozhodli pro sádrokarton, tímto nám ale nastává další problém-: JAK VYŘEŠIT PANTY A ZÁRUBNĚ? dveře bychom rádi použily stávalící, jen je polepili tapetou.. nafotila jsem pár fotek pro představu jak ony panta a zárubně vypadají..
Dobrý den. Já si tu rekonstrukci jaksi nedovedu představit, zejména jak to bude ve finále vypadat, co to přinese a jak to vlastně chcete udělat. Pokud SDK chcete celoplošne nalepit a následně vymalovat a dveře potáhnout samolepící tapetou, tak to bych raději tou tapetou udělal celou plochu kuchyně. On ten schodek u dveří nebude nic moc. Nebude ani hezký, ani odolný a bude permanentně vadit otevření dveři dokořán. Panty se dají obrousit nejjmnějším šmirglem, nebo přímo vyleštit brusnou pastou.Jak se dá ze zašlého hliníkového profilu udělat nový nevím. Ten se bude ručně těžko leštit. Možná leštící kotouč v ruční vrtačce? Jinak je na trhu spousta velkoformátových obkladových materiálů a některé jsou dokonce esteticky přijatelné. Já bych se asi podíval po nějakých obkldech, kde se už nemusí dělat žádná finální úprava ( daly by se použít i lamely laminátové plovoucí podlahy a stačila by síla 6 mm ). Možností je celá řada. S pozdravem Laďa
Laďo, děkuji za Vaší neustálou přítomnost a dobré rady! v tomto případě nejde o kuchyň ale chodbu, tapeta by se na toto nehodila, jelikož umakart má spousty všelijakých boulí a vyvrtaních děr a direk .Navíc 30cm od stropu jsou jakési papírové sklopné dvířka polepená tapetou, které působí velice nepěkně a sádrokartonem bych tak ráda celou plochu sjednotila. koukala jsem, že např Knauf vyrábí sádrokarton o tloušťce pouchých 6mm a ta představa se mi zalíbila. ukončila bych to normálně lištou co se používá třeba u obkladů, jen teď nevím jak levně a zároveň pěkně vyřešit ty panty, soused má nalepený korek a panty obříznuté.. myslela jsem, jestli by mi třeba někdo nedoporučill nějaké skryté panty,či tak něco.. opravdu tomu vůbec nerozumím, ale mám zkušenost, že je spouta šikovných lidí, kteří na to mrknou a něco je napadne, tak to jen tak zkouším
Ja si to zase dovedu predstavit, jen neres panty a cele je uricni, pak dej drevenou zaruben + nove dvere
dvere a zaruben dnes koupis za 2500,- dle typu a ci prosklene nebo ne
Jen se neboj a jdi do toho,tyto malé,koupelnové ,jsou mnohem levnější.Také jedna,velice elegantní možnost je zabudovat tam stavební pouzdro s posuvnými dveřmi.
JABRAkA
doplněno 30.03.11 08:41:Znamená to,že se připojuji k standovi,kup nové dveře s obložkou,nebo jen obložku pro ty staré.A nové panty.
JB
Dobrý den. Já jenom pro představu, jak vypadá obložka. Troufám si tvrdit, že ta obložka je nereálná bez zesílení stěny na nějakých 75 - 100 mm. Ale asi by to chtělo nějaké foto. A co se týká ceny, tak co je poro někoho pakatal, může být pro druhého astronomicá částka. A nejlacinější řešení je nalepení SDK na plochu stěny, ochrannou hranou na dlažbu zakončit kolem dveří a původní dveře přiznat celé i s futrama, které tam jsou, případně. jestli tam bude prostor, tak je také polepit SDK, stačí ten 6 mm. Podle mě tam obložky v žádném případě nepůjdou.
S pozdravem Laďa
natři jádro primalexem plastik a máš to vyřešené hned.specialním válečkem uděláš strukturu,celkově to vypadá hezky,taky jsem to tak udělal
Dobrý den. S novými dveřmi a s novými zárubněmi si to dovedu představit a předpokládám, že to dovede každý. Zadání znělo na řešení pantů a zárubní. A když už hovoříme o nových zárubních, tak v tomto oboru mám asi značné mezery, neboť takové tenké dřevěné jsem ještě neviděl a ani jsem o nich neslyšel. Ale asi by se daly vyrobit přesně na míru. Akorát si nejsem jist, zda by se to vešlo do 2.500 Kč. S pozdravem Laďa
máte pravdu, s tou tlošťkou mě to taky napadlo, ale kdyby se dal 15mm sádrokarton, snad by to i šlo, z druhé strany je totiž dlažba, lepidlo jsme dávali 7mm dalších cca 7 má dlaždice umakart cca 3, to by bylo ňákých 5-6cm.. o tom jak tenké zárubně se dělají, ale nemám potuchy...
to by bylo samozřejmě nejlepší jenže... nevím jestli se mi podaří urvat takovou částku z rodinné kasy
děláme totiž drobné úpravy v celém bytě, jelikož se ho chystáme prodat. ne snad abychom nějak zvýšily jeho hodnotu, spíš aby nepůsobil ,,zašlým ,, dojmem. byt se 10 let pronajímal dělníkům a nijak zvlášť neudržoval, takže je víc věcí, které tu jsou potřeba poladit a nevelký rozpočet. nicméně děkuji za radu, pokoukám po cenách a uvidíme...
Jádro je v chodbě přístupné za dvou stran, jednu bychom nechali přístupnou, jen bychom na stávající panty dali místo tenké zprohýbané desky ktrá tam momentálně je nějakou pevnější a hlavně rovnou, nejsem si jistá jestli by mohl být také sádrokarton?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.