Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším rekonstrukci podlahy ve starém domě kde je dřevěná podlaha.
Původní záměr byl našroubovat osb pro srovnání "vlnkatých" prken, ale teď si pohrávám s myšlenkou podlahového topení..
Teď mi prosím poraďte, zda složení bude fungovat:
na původní prkna systémový polystyren30mm pro podlahovku, na polystyren osb12 a křížem druhá vrstva osb12 spolu sešroubované a na to plovoučku...
Jde mi o to, zda se v tomto případě dá použít OSB namísto doporučované cementotřískové desky...osb mam na skladě...
Díky moc za odpovědi! M.
ještě názorný obrázek:
Jak se říká,jde všecko.Ale moc výhodné to není Jednak pro uložení trubek i když v systémových deskách,mezi dva materiály různých roztažností a nasákavostí,je riskantní.I horší tepelná vodivost a tepelná akumulační schopnost OSB desek je na škodu.Lepší jsou sádrovláknité desky.
JABRAKA
pokud budu dávat podlahové topení, určitě systémové desky budu muset použít..nebo existuje i jiná varianta?..OSB mam nakoupeny, proto jsem se ptal zda pujdou využít namísto sádrovláknitých desek..nebo cementotřískových?..variant je mnoho, ale která by byla výhodná cena/výkon?.. díky..
to mi právě nepřijde..nebo máte nějaký tip?..a doporučujete podlahu složit ze 2x10 s překrytím spár a sešroubovat nebo slepit?..děkuji
samozrejme, ze sadrovlakno je drazsi navic je potreba pouzit 2x12,5 ne 2x10mm
ve tvem pripade urcite lepit, jelikoz mas hned pod deskama rozvody
OSB 2x12 mm je tak na hranici, zalezi na tvrdosti EPS dilce, to same plati i pro sadrovlakno, tam kde bude nutne udelat pevnejsi podklad napr. u steny(z duvodu vetsi zateze), dilatace apod. sadrovlakno rupne
doplněno 31.03.11 18:50:pokud se jedna o podlahu nad vytapenou mistnosti je podlahove vytapeni zbytecne
stejne vzdy bude nutne dat radiatory v miste oken apod.
no někde jsem vyčetl 2x10..potřebuji být s podlahou co nejníž..ohledně pevnosti u stěn se to řeší jak?..extruďák je málo?...a to že jsem v prvním patře nic neřeší..vespod se netopí a tepelná pohoda je o něčem jiném..samozřejmě v kombinaci s radiátory..s tím počítám..M
vyrobce udava- pokud pod sadrovlakno podlahove topeni tak 2x12,5mm
pevnost se resi dle podkladu zde bude nejlepsi hobra 250kg/m3 tak 10cm pruh
jde o to, ze stoupas na oddelenou hranu a zde neni takova pevnost
pokud je spodek nevytapeny, tak ano tepelna pohoda je pohoda
doplněno 31.03.11 19:21:ja jsem testoval EPS 350kg/m2 a 2x OSB 12mm a nic moc, podlaha znela dute a byl trohu slyset EPS, ale mozna by se to casem zlepsilo.
ok..díky...a je lepší 2x12 nebo 12+12 a sešroubovat k sobě?.. kdyby byl nějaký tip kde nakupovat tak budu rád...
sádrovláknu..někde tu je v příspěvcích že se desky překládaj a šroubujou..vím že je to hlavně levnější...
jj, sroubuji nebo lepi, jsou dvojite dilce tovarne slepene nebo samostatne desky RIGIPS, KNAUF, FERMACELL
ale ta cena?! porad budes kolem 350 - 400,- /m2 OSB mas nebo se daji koupit 2xOSB 12 cca 210 - 230,-/m2
osobne si myslim, ze i OSB se dostatecne naakumuluje
Bohuzel typ na sadrovlakno nemam, protoze sadrovlakno na podlaze ve me duveru nebudi
Je zde jeste moznost jine pevnejsi levnejsi konstrukce, ale nebude zde tak vyreseny krocejovy utlum
to myslíš jaký typ- pevnější a levnější?..
budu asi počítat už jen s tou sádrovláknitou a OSB tedy použiji jinde..dle mého prostup tepla bude stejný, ale asi sádrovl. bude mít lepší..
to pravdepodobne ANO
zalezi kolik toho mas pokud se jedna o 20m2 nema cenu co resit pri 120m2 je celkova cena jinde
ja mam napr. vytapene spodni mistnosti a v podkrovi mam teplou podlahu a cca o 5°C mene nez ve spodni casti, kde je 22°C
samozrejme zatim bez vytapeneho podkrovi (porad se buduje), ale to je jina situace
hlavne at mas podklad rovny, uvidis spocitej si sadrovlakno a budes vedet na cem ses
doplněno 31.03.11 19:54:rovny a pevny
no když to spočítam tak jsem na tom špatně.. mám to cca 45m ale podlahovku tam dát musím..nedokážu si představit to za pár let dodělávat..jen mě mrzí ta tloušťka protože jít pod starou podlahu nemůžu..neím nevím...je to pálka za komplet..
když odběhnu, je nějaká jiná varianta systémové desky než eps?..
co mas v planu jako dat finalni podlahu a kolik cm muzes pridat nad stavajici podlahu
jeste co je v podlaze pod prkny a co je pod touto mistnosti za prostor
jako finiš bych dal buď plovoučku lamino a nebo dřevo...ale lamino asi vyhralo bohužel cenou ale i tloušťkou...protože max co můžu jít je 50mm...
jinak podlaha je klendbový strop > nějakej bordel-možná škvára > fošny cca 40mm- dole je nebytový prostor ale né moc vytápěný...
pokud vezmu, ze se nebude stara podlaha rozdelavat, tak...
1. rozhodne 1xOSB 12 na podlahu
2. system.desku aspon EPS 200
3. 1x OSB 12 nebo 2x sadrovlakno
4. lamin.podlaha
nebo
1. liapor
2. 2x OSB nebo sadrovlakno, cetris apod.
3. lamin.podlaha
chtelo by to vice tepelne izolace pod system desku nebo rovnou zateplit strop ze spodniho prostoru
Rigips dodává podlahu ze dvou desek rigiduru už slepenou,s přesahem,která se slepí na místě.Už jsem to někde uváděl i s cenou,je to mírně dražší,než OSB,ale mnohem méně pracné a také kvalita povrchu i jiné vlastnosti se nedají srovnat s OSB.
JABRAKA
to ano, ale pokud použiju 2sešroubováne 12desky tak i spevností to bude lepší, ne?..cenově nemluvě..
Dobrý den. Nechci se násilně vlamovat do této diskuze, ale dlouholeté zkušenosti jasně říkají, že by se měly používat doporučené a hlavně dlouhodobě ověřené systémy. A musím konstatovat, že jako vrchní roznášecí deska na podlahovce tu padlahovku prostě zabije a budou to naprosto vyhozené peníze. Jde o to, že se OSB desky spíše uvádí jako dobrý izolant, čemuž odpovídá jednoduché konstatování - je to prostě dřevo. nebudu hledat lmbdy a pod. To je nezvratný fakt. Naproti tomu Cetris je sice směs dřevěných vláken, ale jako pojivo je cement s příměsí nějakých jemnozrných písků, a tam ty izolační vlastnosti, stejně jako u sádrovlákna jsou naprosto někde jinde. To je základní rozdíl mezi těmi deskami a nenašel jsem nikde jako krycí a topící desku OSB. A jestli budete řešit pouze cenu, tak sice něco zmastíte, ale s nevalnýmni parametry. Buď to bude topit pouze s vysokou teplotou topné vody, nebo to bude topit pozdě a přestane to topit brzo a prostě samá negativa. Takže skladba podle obrázku, včetně systémových desek a rozvodných u profilů z pozink. plechu. Jinak si něco málo můžete nastudaovat na odkazu : hst-zichlinek.cz/...
doplněno 31.03.11 22:16:Celé se mě to vymklo , tento obrázek není ten pravý. Zkusím vložit správný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.