Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Příští rok bych se chtěl stěhovat do nového bydlení, ale stále přemýšlím, zda dům či byt. Ovšem vzhledem k velkému nárustu úroků při půjčkách, se bohužel přikláním k bytu. Co mi brání? Můj koníček - akvaristika! Ačkoliv jsem již přečetl četné množství nejrůznějších diskuzí na toto téma, zajímal by mě názor i zde: A sice je možné sehnat byt, kterému by nepřekážela nosnost 900kg/m2?
Pokud ano, má nějakou výhodu přízemí?
Děkuji
To číslo 900kg/m2 mě poněkud vyrazilo dech. Možná neprávem protože možná "nevíte o čem mluvíte". 900kg/m2 znamená bazén s ca 85cm hloubkou po celé místnosti bezezbytku. Nosnost konstrukce podlahy se zpravidla neudává, protože u konstrukce podlahy jde zpravidla o soustředěné zatížení na cm2 tj. hledisko propíchnutí. To je něco jiného než celková nosnost v kg/m2. Ta se naopak uvádí u stropních desek a dalo by se s ní uvažovat u základových desek.
U bytů se počítá s 300kg/m2 (přibližně řečeno:sečteno a rozpočteno jako průměr), u kanceláří až 600kg/m2. Nad tyto hodnoty se postupuje nidividuálně, výpočtem se zadáním podle individuálních požadavků. Chce to konkrétní posouzení stavařem, statikem.
Aha, pardon, kalkulátor zde vygeneroval špatně kg na m2 ( akvamalawi.com/... )... Nicméně nádrž o rozměrech 300x60x60 má celkovou hmotnost 1620kg. Je to opravdu příliš, když se váha rozloží na 3 metry třeba k nosným trámům?
Tak to by bylo super! ) Ano, výsledek je 1080 litrů (kg) ovšem jen vody. Zbývajících cca 540 kg váha skla a dekoračních kamenů.
Pokud by to teda bylo možné, má nějakou výhodu přízemí třeba od 3. patra? A podle čeho pak byt vybírat? Novější budova? Panolový dům?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.