Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Zdravím všechny odborníky.Chci zrekonstruovat bývalý chlív a potřeboval bych poradit jak udělat betonovou podlahu.Mám volného 25 cm místa a nevím jak začít jestli dát nejdřív podkladní beton na něj kari síť,ipu a zalít to vrcní vrstvou.Nebo kari síť beton ,ipu a vrchní vrstvu.Děkuji za odpověd
Dobrý den. Nejdříve bych asi rozlišil, co má tou rekonstrukcí vzniknout. Pokud to bude nějaká hospodářská místnost, dílna, sklad a pod., kde se nebude topit, nebo se bude topit příležitostně, tak je to jednodušší. Na upěchovaný terén vylejte betonovou desku síly kolem 10 cm a vyarmujte ji karisítí 20 x 20 x 4. Po zatvrdnutí betonu položte vodorovnou hydroizolaci, kterou napojte na izolaci pod stěnami. Na hydroizolaci položte EPS 100Z a na to další vrstvu betonu, nebo anhydritu. Pokud budete dávat beton, tak tloušťka pro běžné zatížení bude cca 6 cm a podle toho si spočítáte tloušťku EPS 100Z. Pokud si to necháte vylít anhydritem, tak tam přijde cca 4 cm a tloušťka EPS bude silnější. S pozdravem Laďa
Dobrý den děkuji za odpověd.Místnost bude využívana na setkávání s rodinou apod.pokud bude pršet a na dvoře se nebude kam schovat a sednout.Topit se tam bude ale jen příležitostně.Stane se něco když místo EPS 100Z zaliju přímo betonem.Takže betonová deska ,karisít,izolace,beton?A jěště jedna otázečka zdovolením.Je tam nový vyvložkovaný komín a obdelníkový kotel postavený z cihel a vněm usazená kotlina.Kotlinu jsem vydělal a těd mi de o to jestli místo kotliny tam udělat nějaké příčky aby teplo nešlo nejkratší cestou do komína.Děkuji
Tak 25cm betonu je skoro dost, i finančně. Pokud jste si jistý, že tam nikdy nebude požadavek na vytápění, můžete podsypat podlahu např. pískem.
Finanční stránku neřeším protože přítel od švagrové jezdí s cementovou cisternou takže cementu i písku mám nadbytek.Šlo mi jen o postup jakým způsobem se to dělá.Vytápění tam bude akorát v zimě když se tam bude sedávat a trávit dlouhé zimní večery
Dobrý den. Toho betonu tam můžete dát v podstatě jakoukoliv tloušťku. Ale to už je o ceně. EPS je zhruba za polovinu a nevidím žádný stavební důvod, abyste ho tam nedal. Určitě můžete navézt podkladní materiál, zhutnit ho a podkladní beton 10 cm, hydroizolace + potěr cca 6 cm. Jinak ta kotlina, to je pro mě neznámá kategorie, ale pokud bych to dělal pro sebe, tak bych to celé nahradil buď klasickými kamny ( sporák s plotnou ) nebo nějakými krbovými kamny, případně otevřeným krbem. Ale udělat z té obestavby kotliny nějaké spolehlivě fungující topidlo, to bych neuměl. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.