Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrace zdí dlouho předem?

Od: flakatos* odpovědí: 6 změna:

Je možně napenetrovat zdi před samotným malováním, ikdyž se bude malovat za delší čas. Bude to mít nějaký efekt. Předem dík za odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Penetrace má svůj význam. V několika málo určitých případech, malování tento případ podle mne není. Dříve penetrační materiály neexistovaly a domy nepadaly a malby se neodlupovaly... Dnes je z penetrování móda, firma penetruje každou vrstvu, málem i cihly pod maltu, aby mohla účtovat zákazníkovi. HNUS, BYCH BLIL! *blee*

ladajaskva*
hodnocení

1x

Dobrý den. Skoro všechny Vás to penetrování docela vytočilo. Já si pamatuji, jak jsem postavil barák a první líčení bylo takovým vemi řídkým roztokem hašeného vápna. Tak to dělali všichni, kdo chtěl mít dobrý podklad pod následnou druhou vrstvou vápna a potom malby. A to první líčení byla z dnešního pohledu penetrace. Ale nikomu to nevnucuji, stejně také nikoho nenutím, aby si koupil Ferrari. Každý si nakonec udělá to, co on osobně považuje za vhodné a také si to zdůvodní. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Já mám osobní zkušenost takovou, že penetrace nemá smysl žádný...

Spotřeba barvy je stejná...drží stejně dobře na staré i na nové zdi...

Polovina je penetrována, polovina ne..a jestli někdo pozná rozdíl, dostane ode mne šišku salámu.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Penetruje se proto, aby se sjednotila savost, aby se snížila prašnost na minimum a aby se snížila spotřeba krycí barvy na minimum. Jestli někdo penetruje a druhý ne, není rozhodující. Já jsem osobně dříve nepenetroval a nyní ,když mě něco maluje profesionál, tak penetruje všechno a vždycky. Asi to má nějaký účinek a jestli to někdo pozná, nebo nepozná je naprosto irelevantní. I když bych třeba tu šišku salámu rád bral, tak asi laicky nejde prokázet jestli penetrace má, nebo nemá smysl. Ale penetrovat by se mělo před malováním, aby se eliminoval případný výskyt prachu. S pozdravem Laďa

A myslíte že se penetrovalo za komanču,já myslím že nikoliv,maximálně se stěny natřely mýdlovým roztokem,

ladislavtikal*
hodnocení

0x

drive aby se neco k necemu spojilo stacoli postrikat vodou a bylo osobne pod novou malbu nepenetruji prvni malovani udelam ritši a druhy uz finalni kdyz se maluje na dalsi malbu tak vemu špachtli nekde to sespachtluju a prestukuju a je klid

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]