Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

V koupelně jde barva dolů i s omítkou

Od: patronka* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, namlsala jsem se, že se mi pěkně podařilo vymalovat pokoj a chtěla jsem vylepšit i koupelnu. Sousedka nade mnou mne už třikrát vytopila, vždy tak 3 měsíce po vymalování. Já to pak nějakou dobu rozdýchávám a situace se opakuje. Koupelna je malinká cca 180 x 174 cm, výška stropu 3,2 m, ale v části je záhadný překlad š. 30cm od stropu 64 cm ( vypadá to, že tudy je převedený nepoužívaný komín, protože to má vybírací dvířka). V tomto pidiprostoru je obezděná vana, umyvadlo, pračka, závesná skříňka a pod ní koš na špinavé prádlo. Nad boilerem byla prasklina, tak jsem tam chtěla natlačit akrylový tmel a přimáčknout, no to bylo hodně naivní. Tam se už odloupla i omítka, tak co bylo uvolněné jsem oklepla. Jenže teď dumám, jak to opravit - nahodit to nejde, boiler je skoro u stropu, takže ani penetrace a natažení sádrové omítky. Sádrokartonový podhled - strop má koupelna společný s kuchyní, příčka končí cca 60 cm pod stropem. Navíc v horní části zdi, která odděluje kuchyň a koupelnu od sousedního pokoje je pod stropem zasklený díl, částečně zasahuje i do koupelny. Napadá mne jedině demontovatelný podhled z polystyrenu (?), musím to zvládnout sama. Ráda bych to nakreslila, pokud mi někdo neporadí prográmek, tak na papír - naskenovat - přiložit jako...I když to za mne nikdo nevyřeší, potřebuji aspoň nakopnout nějakým směrem. Dík. Patronka

V koupelně jde barva dolů i s omítkou

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

Tím, že jsem problém musela srozumitelně zformulovat, přišel i nápad. Přišroubovat kolem prostoru lišty bych dokázala a pod celou částí stropu nad koupelnou bych natáhla látku. Mělo by to další výhodu, že až mne sousedka opět vyplaví, jen látku sundám, vyperu a pověsím zpět. Teď zkouším vymyslet vhodný materiál, způsob připevnění a napnutí látky. Možná bych si za to i bodík zasloužila :) . Patronka

patronka*
hodnocení

Sama jsem si poradila, nápad zrealizovala a teď bych tu ráda předvedla výsledek. Ne proto abych se chlubila, ale může to být pro někoho inspirace, proto jsme poradna. Jistě s podobným problémem nejsem sama. Původní záměr sice byl - lišty kolem celého stropu, silná látka s lanovými oky a přišněrování lankem. To by se ale v jedné osobě dělalo obtížně a navíc se mi podařilo sehnat látku ve stejné barvě jako je malba. Materiál je viskózový úplet a ten si vyloženě říkal o vytvoření balustrády. Patronka

doplněno 29.03.11 11:38:

Samozřejmě ne balustrády, ale baldachýnu. Omlouvám se.

V koupelně jde barva dolů i s omítkou #2
cacab*

Nevím,no, pod tou látkou se bude mít asi plíseň jako v pokojíšku.

patronka*
hodnocení

Píšete naprostý nesmysl. Látka je prodyšná, visí cca 10 cm pod stropem, vzduch může normálně cirkulovat a strop je suchý. K poslednímu promáčení došlo před nejméně 7 lety. To by tam musela být plíseň i před baldachýnem. Patronka

buss

No v každém případě by tu plíseň nebylo vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]