Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění parket - co používáte?

Od: kocourovec* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, uklízím v naší hospůdce, je 3 roky nová a samozdřejmě uklízím tak, aby se udržovala hospůdka pořád jako nová. Mám ale problém s parketami. Jsou tady různé akce, zábavy, hraje se ping-pong, hoši trénují, cvičí ženy, akce pro děti takže parkety dostávají zabrat. Na čištění máme vždy od nějakého podnikatele 5l na čištění a 5l na naleštění, za strašný peníze, ale za nic to nestojí. Objednává to obecní úřad a já bych ráda navrhla něco jiného, ale nevím, které čistící prostředky jsou opravdu čistící prostředky, prostě tady z toho, co máme to vypadá, že to vyčištěné není. Když se zeptám v drogériích nebo kdekoliv, tak nemám od nich účinnou radu, spíš reklama, prostě zkusit to a to. Já bych se chtěla zeptat, jestli nemáte svoje zkušenosti na čištění a leštění parket. Parkety jsou nenalakované. Byla bych opravdu vděčná za radu.:(

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ann*
hodnocení

2x

Pouhým vytřením, ať přípravek jakýkoliv, se to "samo" nevyčistí, Je tedy potřeba vzít rejžák a dle mě je nejlepší mýdlo, prodává se třeba ALEX - mýdlový čistic na dřevěné povrchy. Nějaký silný čistící prostředek na to nepoužívejte! ať Vám nevybledne dřevo. Opravdu je to o tom mechanickém vyrejžákování, je-li to velká plocha, dá se půjčit strojní koltoučová "bruska" , na kterou půjčíte katráčový disk a sjedete to tím. Pak i zaleštění leštícího přípravku se dá udělat oním "strojem" jen se nasadí filc.

ladajaskva*
hodnocení

2x

Dobrý den. Podle mě to není problém čištění jako takového, ale nevhodná finální úprava povrchu. Jestli sa tam pořádají akce, kde se chodí v pevné obuvi přímo z venkovního prostředí, tak to nebude to pravé ořechové asi nikdy. Podle mě by to chtělo zavolat nějakou odbornou podlahářskou firmu, která má s tím praktické zkušenosti. Např. nějakou podle odkazu a hlavně podle jejich referencí : brouseni-parket.cz/... jinak by to chtělo pořídit takovou elektrickou brusku, která má i leštící kartáč. Jestli se ještě vyrábí, tak ji najdete . To co se dá zvládnout s tou leštičkou, ručně neuděláte nikdy. S pozdravem Laďa

doplněno 25.03.11 10:30:

doplnění - ten stroj je jako poslední na tom odkazu, který jsem uvedl, musíte si kliknout na použité stroje. S pozdravem Laďa

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]