Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, uklízím v naší hospůdce, je 3 roky nová a samozdřejmě uklízím tak, aby se udržovala hospůdka pořád jako nová. Mám ale problém s parketami. Jsou tady různé akce, zábavy, hraje se ping-pong, hoši trénují, cvičí ženy, akce pro děti takže parkety dostávají zabrat. Na čištění máme vždy od nějakého podnikatele 5l na čištění a 5l na naleštění, za strašný peníze, ale za nic to nestojí. Objednává to obecní úřad a já bych ráda navrhla něco jiného, ale nevím, které čistící prostředky jsou opravdu čistící prostředky, prostě tady z toho, co máme to vypadá, že to vyčištěné není. Když se zeptám v drogériích nebo kdekoliv, tak nemám od nich účinnou radu, spíš reklama, prostě zkusit to a to. Já bych se chtěla zeptat, jestli nemáte svoje zkušenosti na čištění a leštění parket. Parkety jsou nenalakované. Byla bych opravdu vděčná za radu.
Pouhým vytřením, ať přípravek jakýkoliv, se to "samo" nevyčistí, Je tedy potřeba vzít rejžák a dle mě je nejlepší mýdlo, prodává se třeba ALEX - mýdlový čistic na dřevěné povrchy. Nějaký silný čistící prostředek na to nepoužívejte! ať Vám nevybledne dřevo. Opravdu je to o tom mechanickém vyrejžákování, je-li to velká plocha, dá se půjčit strojní koltoučová "bruska" , na kterou půjčíte katráčový disk a sjedete to tím. Pak i zaleštění leštícího přípravku se dá udělat oním "strojem" jen se nasadí filc.
Dobrý den. Podle mě to není problém čištění jako takového, ale nevhodná finální úprava povrchu. Jestli sa tam pořádají akce, kde se chodí v pevné obuvi přímo z venkovního prostředí, tak to nebude to pravé ořechové asi nikdy. Podle mě by to chtělo zavolat nějakou odbornou podlahářskou firmu, která má s tím praktické zkušenosti. Např. nějakou podle odkazu a hlavně podle jejich referencí : brouseni-parket.cz/... jinak by to chtělo pořídit takovou elektrickou brusku, která má i leštící kartáč. Jestli se ještě vyrábí, tak ji najdete . To co se dá zvládnout s tou leštičkou, ručně neuděláte nikdy. S pozdravem Laďa
doplněno 25.03.11 10:30:doplnění - ten stroj je jako poslední na tom odkazu, který jsem uvedl, musíte si kliknout na použité stroje. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.