Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
když chci nastavit aby mi tekla vlažná voda jak z kohoutku nebo ze sprchy, velice špatně se mi nastavuje páčka. Nemůžu se trefit, buď je voda moc chladná nebo moc teplá.
Nevíte někdo kde může být vada a jak´ji poznám? Děkuji
Může být zanesena vodním kamenem nebo jiným svinstvem. U většiny pákových baterií je sítko předsazeno před baterii a tam se dostanete pouze po její demontáži. Pokud je to nějaký levnější typ, tak vyhodit a koupit novou. Docela kvalitní jsou baterie, které dřív vyráběla Armaturka Myjava - prodavači to znají jak se to teď jmenuje. Nekupovat v ...marketech. Patronka
Je však záhadou, že mi to dříve nedělalo? Myslíte že to může být tím tlakem? Nemůže být třeba špatná kartuš? Jak to poznám? Děkuju
muze to byt tlakem, zanesenyma rozvodama, baterii atd.
dela ti to jen na jednom miste nebo na vsech armaturach?
tak pust teplou vodu na jedne a pak na druhe armature a porovnej tlak
ale videl to na vymenu armatury coz je ted nejrychlejsi reseni, ale muze zde byt moznost zarostleho nebo jinak ucpaneho vedeni
pro 100% jistotu muzes vyzkouset armaturu kde je to dobre
Zkusit pákovou vanovou baterii rozebrat. Po zavření vody odmotnovat páčku (pod červenomodrým čudlíkem bývá dírka a v ní imbus) a vyndat kartuš. Pokud není pod kartuší bordel, tak je asi kartuš po smrti, tak zkusit implantovat novou.
Problém v přívodu nebo v sítkách pod baterií by pravděpodobně vyvolával jiné problémy, proto bych začal právě kartuší...
Je tam nějaké těsnění nebo gumové kroužky,které jsou namazané vazelinou.Asi už to půjde na sucho a dře to.
Kartuš v baterii je vlastně takové střevo (většinou nerozebiratelné) se třemi otvory pro vodu (teplá, studená, výstupní), které pohybem páčky otevírá a uzavírá průtok vody.
Mrkni třeba na hobby.idnes.cz/...
Demontovala bych celou baterii, třeba i za použití hrubé síly. Tušila jsem, že se jedná o podobný výrobek, když se "hop" zmiňoval o červenomodrém čudlíku, za kterým je šroubek. U dcery jsem řešila něco podobného a baterie letěla do první popelnice. Když se strhne imbus, tak to už znamená, že je nekvalitní. Už výše jsem radila jaký typ koupit, hlavně ne v ...marketech, ale v normálních potřebách pro instalatéry. Cena slušné vanové baterie se může pohybovat kolem 1500 - 1700 Kč. Snad jsem se podívala na správnou krabici, ale měla by to být značka Metalia s garancí 7 let, cenu teď honem nenajdu. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.