Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokládka žulových kostek - beton nebo drť?

Od: gerrik* odpovědí: 8 změna:

Do čeho se dávají žulové kostky 10x10 cm? Můj dlaždič je chce dávat na drt 4,8, ostatní tvrdí že žulovky se dávají do betonu. kdo má pravdu?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

stafan*
hodnocení

2x

Dlaždič má pravdu.

slonbonjohn*
hodnocení

2x

Když se stavěly barikády, tak by byl s betonem asi problém. Viděl jsem je vždy usazené v písku nebo štěrku. Betonem jsem viděl spojené jen při stavbě zídky.

ladislavtikal*
hodnocení

2x

jak kdy osobne devaji klidne do drte jak pisete a prezehli se zehlickou jako zamkova dlazba kdyz je to kde je to vice namahany tak se to dava do betonu aby nedoslo k vytrzeni kostek treba kde se hodne otaceji auta na miste nebo tak nejak namahane mista

gerrik*
hodnocení

bezva, díky, hned jsem klidnějši. ještě dotaz, čím se vyplnuji spáry?

matinanka
hodnocení

0x

Lituji,žejsme nedávali do betonu ve spárách začne růst tráva a jiný sajrajt a dělají se hrboly takže doporučuji beton!*stop**palec*

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Zapoměl jste napsat, k čemu ta žulová dlažba bude sloužit. Protože je možné dávat kostky jak do betonu, tak do písku, nebo drtě, tak se musí brát zřetel na únosnost podloží a jeho složení. Pokud tam bude vysoká vlhkost a podloží bude mokré, bude se ta plocha v zimě vlivem mrazu zvedat. To samé platí i o betonu. A pro ilustraci - stovky kilometrů silnic jsou dlážděny kostkami ( tzv. kočičí hlavy ) a jsou kladeny do písku a zaspárovány tím samým pískem. Pro domácí použití je lepší použít písek křemičitý, protože v něm ta tráva jaksi samovolně neroste. On se také používá pro zámkovou dlažbu. A pro pokládku zámkovky platí úplně stejná pravidla, jak pro ty žulové kostky. S pozdravem Laďa

gerrik*

Dlažba bude na dvorku, kde bude popjíždět osobní auto do garáže, občas něco většího, třeba náklaďak se dřevem :-o

ladislavtikal*
hodnocení

0x

sparuje se taky jak kdy nekdo jen drti nekdo drti s prachem nekdo piskem a taky se to muze delat ze serozmicha pisek s cementem a to se zamete do spar a pak se to zakropi vodou az to uschne a zatvrdne treba druhy den se to ude znova nez aby se sparovalo betonem kazdy kousek po kolenouch zvlast

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]