Nejste přihlášen/a.
Zdravím, jak dlouho Vám trvalo vyřízení hypotéky? Máte zkušenost nebo existuje nějaký článek u které banky je obecně nejrychleji schvalovanáhypotéka?
Děkuji L.
vše záleží na mnoha faktorech...jedna banka vám daný úvěr nemusí ani dát kvůli jeho výši...jedné zase cadí něco jiného(třeba výše příjmů)atd...
nám trvalo vyřízení hypotéky asi půl roku
furt něco nevycházelo...
ale nakonec Komerční banka nám vyšla vstříc...nedělám reklamu..pouze chválím a děkuji této bance, protože bych dneska bydlel furt v bytě
KB mesic a to jen proto, ze byly prostoje z me strany.. kdybych vsechno mel atd tak max 10-14dni
doplněno 06.11.12 07:06: taky nedelam reklamu, ale fakt jsem byl timto spokojeny, respektive vybral jsem si tam nabidku borce, ktery mel nejlepsi nabidku a nejlepsi hodnoceni, diky kteremu to vubec mam (podnikam... nebyla to zadna sranda), jinak stranka me popravde nakopla do hypo vubec jit www.honzovahypoteka.cz
(vyplnite si svoji nezavaznou poptavku na hypo a chodi vam jejich nezavazne nabidky.. bud odpovite nebo ne...nicmene tam ziskate, kdyz uz nic, tak povedomi o cenach a urocich na trhu, a muzete se pripadne vysmat nabidce vychcane realitky tvrdici, ze vam to cele zaridi na klic nejlevneji... a ze se snazil furt otravovat a volat se svoji nabidkou o 0,5% vyssi nez nakonec mam, dokud jsem mu nezamaval smlouvou od KB, kterou mi paralelne zaridil hypomakler z honzovyhypoteky)
Nevím, jestli existuje nařízení, ale asi záleží na bance.
My jsme šli prvně do mBank, kde to pár týdnů trvalo a když už jsme na vyřízení spěchali, tak po mém dotazu, jak to s naší žádostí o hypotéku vypadá, z nich vylezlo, že ji zapomněli postoupit dál, takže jim celou dobu ležela na stole a nic se nedělo
Vykašlali jsme se na ně, s jejich nabídkou úroků a poplatků jsme šli do Hypoteční banky, kde jsme jim vysvětlili situaci a jelikož jsme skutečně na vyřízení spěchali, byla to otázka dnů - ve všem nám vyšli okamžitě vstříc...prostě chtěli být lepší než předešlá banka, která to tak dodrbala, a nechtěli, abychom šli jinam (nedivila bych se, že nám ve všem vyhověli, kdybychom byly zazobanci a chtěli hypotéku na bůhvíkolik... My jsme ale neměli ani průměrné platy a půjčku jsme chtěli na cca 1,5 mil.)
Termín vyřízení a schválení hypotéky může být u každého žadatele jiný. Banka (hypoteční společnost) bude potřebovat potvrzení o Vašem příjmu, záruky, kterými budete ručit, životní pojistku apod.- dle výše a účelu hypotečního úvěru. Opravdu nejrychlejší je zeptat se přímo u poskytovatele úvěru.
Já jsem se byl například ptát na hypotéku do hypoteční banky a paní mi řekla že když k ní přijdu a podepíšeme návrh hypotéky který mi dala a dodám ji veškeré dokumenty potřebné k hypo, tak budu mít peníze na účtě do týdne a kdybych na to jóo spěchal tak říkala že do 2 dnů. Sám jsem byl překvapený jak rychle by to šlo.
samotné schválení trvá opravdu cca dva dny,jak píše kolega nahoře. zdlouhavější je to, co se koná před schválením. je potřeba zařídit odhad nemovitosti, dle mé zkušenosti cca týden, pak je potřeba nástřel kupní smlouvy, potvrzení příjmů ze zaměstnání, pokud jste ovsč tak výpis z finančního úřadu o příjmech, atd atd. tohle vše se dozvíte v bance, co je potřeba doložit k podání žádosti o HÚ.
V Hypoteční bance před pár lety uplynulo v mém případě od podání žádosti do převodu peněz 5 pracovních dní. Co mě u tohoto ústavu štve, to jsou poměrně velké úroky, obvykle jedny z nejvyšších na trhu. Nicméně se mi obvykle podaří vyjednat na konci období fixace individuální sazbu, takže nakonec nemám důvod refinancovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.