Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaky kotel na dřevo zakoupit?

Od: lounacek odpovědí: 8 změna:

Dobrý den všem. Poradí mi prosím někdo v tomto. Mam rodinný dům a v současné době ho vytápím plynem. Zakoupil jsem si kotel Junkers který má výkon 21kw. Teď chci přejít na vytápění dřevem a nevím jaký kotel/ jaký výkon/ mám zakoupit. Rozvody mám v mědi s deskovými radiátory/11 ks 120 nebo 140 cm panely/ objem vody do 150 l vody. Nechci udelat chybu abych koupil moc silný a dehtoval mi ,nebo slabý a oddělal ho za chvíli. Děkuji všem za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

candy*
hodnocení

1x

Nejlepší by bylo spočítat tepelné ztráty objektu a podle toho koupit kotel. Plynový kotel má výhodu, že lze výkon regulovat aniž by docházelo ke snížení účinnosti. Ovšem kotel na dřevo by měl "frčet" na plno. Pro příklad: ztráty objektu 15kW, tak by měl být kotel cca 18kW. Jinak jak píšete bude dehtovat a místo kvalitního spalování budete vyrábět dřevěné uhlí a zanášet komín:)).

des*

Mám kotel litinový na dřevo od Dakonu 23KW a jsem s ním spokojen,vám by mohl také vyhovovat-a jsou ve slevě,o 5000k.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

doporucim viadrus nez dakon ,dakon vice kouri a ma mensi nasypku,viadrus si klidne vymetete za provozu je lip udrzbovej a ma vetsi nasypku kolik kw aby mel je podle velikosti domu jinak jak se tady uz pise nesmi teplota jit pod 60 stupnu jinak dehtuje a co projde dvirkama u viadrusu to se spali a je do nej lepsi davat vetsi kus dreva vydrzi to a topite bez dehtovani

lounacek
hodnocení

Děkuji Vám za odpověď,mohu jen vědět jaký typ viadrusu máte? Děkuji

des*

Pán je zatížený na Viadrus,já na Dakon,s tím kouřením a vymetáním je to samozřejmě nesmysl.vymetám normálně oři provozu,je to otázka pár šupnutí štětkou.No a cena je nesrovnatelná.Ovšem to píši jen na upřesnění.Dejte si tam třeba Petry.Jsou totéž co Viadrus.

lidus*
hodnocení

0x

Na chalupě (4+1 + koupelna + wc+ patro 1pokoj + wc) máme Viadrus-Herkules cca 35 000 kč a jsme maximálně spokojeni.Topíme v něm pouze dřevem.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

osone mame 24 ale 5 clanku kdyz zajdete nekak kde tyto kotle prodavaji a reknete ze mate tolik a tolik mistnosti tak vam reknou jak silny kolik clankubyhoda je ze kdyz to bude slaby tak clanky se daji pridat tim se muze prikladat vetsi poleno neboli delsi lepsi ten ktery se cisti jen pri horejsku drhy tip se musi cistit jeste v boku pres ktery jde ten plamen a je o drobet narocnejsi na udrzbu dale zavisi taky jestli budete vytapet jeste bojler na teplou vodu atd

doplněno 23.03.11 13:09:

shop.ok-top.cz/... nema cenu kupovat az moc silny kotel aby se aviral a dehtovat tady u techto kotlu je dobre ze si muzete pridat ten clanek

jendax

Jednoznačně bych doporučil akumulační nadrž.Potom budete moci provozovat kotel na optimalní učinost .Znamy si dělal doma(1,25x1,25 x vyška 2m) je to asi 3kubíky vody.Naprostá spokojenost.Dřív měl zadehtovany kotel.Ted super čisty ;).A topí ted 3-4 hod deně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]