Nejste přihlášen/a.
Dobrý den všem. Poradí mi prosím někdo v tomto. Mam rodinný dům a v současné době ho vytápím plynem. Zakoupil jsem si kotel Junkers který má výkon 21kw. Teď chci přejít na vytápění dřevem a nevím jaký kotel/ jaký výkon/ mám zakoupit. Rozvody mám v mědi s deskovými radiátory/11 ks 120 nebo 140 cm panely/ objem vody do 150 l vody. Nechci udelat chybu abych koupil moc silný a dehtoval mi ,nebo slabý a oddělal ho za chvíli. Děkuji všem za odpovědi
Nejlepší by bylo spočítat tepelné ztráty objektu a podle toho koupit kotel. Plynový kotel má výhodu, že lze výkon regulovat aniž by docházelo ke snížení účinnosti. Ovšem kotel na dřevo by měl "frčet" na plno. Pro příklad: ztráty objektu 15kW, tak by měl být kotel cca 18kW. Jinak jak píšete bude dehtovat a místo kvalitního spalování budete vyrábět dřevěné uhlí a zanášet komín).
doporucim viadrus nez dakon ,dakon vice kouri a ma mensi nasypku,viadrus si klidne vymetete za provozu je lip udrzbovej a ma vetsi nasypku kolik kw aby mel je podle velikosti domu jinak jak se tady uz pise nesmi teplota jit pod 60 stupnu jinak dehtuje a co projde dvirkama u viadrusu to se spali a je do nej lepsi davat vetsi kus dreva vydrzi to a topite bez dehtovani
osone mame 24 ale 5 clanku kdyz zajdete nekak kde tyto kotle prodavaji a reknete ze mate tolik a tolik mistnosti tak vam reknou jak silny kolik clankubyhoda je ze kdyz to bude slaby tak clanky se daji pridat tim se muze prikladat vetsi poleno neboli delsi lepsi ten ktery se cisti jen pri horejsku drhy tip se musi cistit jeste v boku pres ktery jde ten plamen a je o drobet narocnejsi na udrzbu dale zavisi taky jestli budete vytapet jeste bojler na teplou vodu atd
doplněno 23.03.11 13:09:shop.ok-top.cz/... nema cenu kupovat az moc silny kotel aby se aviral a dehtovat tady u techto kotlu je dobre ze si muzete pridat ten clanek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.