Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěrku na umakart?

Od: lenya* odpovědí: 8 změna:

Dobré ráno, chci poprosit o posouzení našeho nápadu, týkajícího se rekonstrukce umakartového jádra, myslíte, že by šlo dát zvenčí na umakart adhezní můstek+ finální sádrovou stěrku(Rokofinal)?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nick*
hodnocení

0x

Nalepil bych na to tenkou desku Jackboard.

lenya*
hodnocení

smím se optat, co je to Jackboard? nevygooglila jsem jediný odkaz*nevi*

nick*

mozna nepresny komercni nazev pro neco jako vygooglovatelnou LIGHT-Board

ann*
hodnocení

0x

To bych neviděla jako dobrý nápad, i přes použití adhezního můstku to na tom umakartu nebude držet! Z jaké je to strany? Koupelna? Kuchyň? Ze strany kuchyně bych na umakart připevnila linku a mezi ni a nad ni sádrokarton a ze strany koupelny? Asi bych umakart odstranila a nahradila taky tím sádrokartonem a na to kachličky a nebo se teď začíná používat i nátěr (odolný proti vodě) lze si pak dopřát bezespárovou údržbu koupelny :) ale to bude asi poněkud dražší záležitost ...

lenya*
hodnocení

a já si právě myslím, že by to držet mohlo.. zvnitřku koupelny máme na umakartu dlaždičky o kterých jsme také původně soudili, že držet nebudou a díky adheznímu můstku a kvalitnímu lepidlu na obklady drží perfektně! pokrýt sádrokartonem je také jedna z variant, ale zdá se nám zbytečně složitá a museli bychom pak řešit jiné zárubně..no nevím..ještě to zvážíme, každopádně ale zavrhuji nápad umakart bourat a dávat místo něj sádrokarton, to už bychom rovnou mohli postavit zděné jádro, což znamená 100 000 a minimálně na týden sebrat děti a odjet a pak dalších 14dní uklízet *zed**smich*

hotice
hodnocení

0x

Dobrý večer, také mi to nedalo a chtěl jsem umakart v kopelnovém jádru nějak relativně levně zkrášlit.
A udělal jsem to následovně z vnitřní strany:
1. pořádně umýt a odmastit
2. umakart jsem zbrousil brusnou mřížkou, a zbavit následně prachu
3. první vrstva lepidla Knauf FlexiKleber s perlinkou, nechat dobře proschnout (radši do druhého dne)
4. druhá vrstva stejného lepidla na které jsem lepil dlaždičky, opšt nechat dobře proschnout
5. vyspárovat
Takto to mám i přímo ve sprchovém koutě již přes dva roky a stálš drží

Z vnější strany:
1-3. stejné jako na vnitřní
4. druhá vrstva lepidla, kterou jse dohladil do hladka
5. namaloval jsem lehce strukturovanou barvou myslím, že to bylo od firmy HET

A to je vše. A zatím to stále drží a investive nebyla zas tak velká.

S pozdravem Petr

lenya*
hodnocení

Dobrý den, děkuji za Vaši radu, ale co se vnitřku týče máme již vyřešeno a myslím že mnohem snadnějším způsobem a drží také už déle jak rok, bez sebemenšího problému. Přiznám se, že jsem do té doby nikdy netušila, co je to adhézní můstek, ale námi zakoupený (konkrétně od murexinu) nás naprosto fascinoval, umakart jsme zkrátka jen umyli a místo vašeho broušení, následného odprašování , nanášení lepidla a následného schnutí, jsme natřeli štětcem adhézní můstek, který vytvořil totálně hrubý a pevný povrh již za 3hodinky připravený k nanášení lepidla*palec*co se vnějšku týče, tuto variantu jsme také zvažovali, jen by mě stále zajímalo, jestli nemá někdo náhodou zkušenost s použitím namísto lepidla ,nějaké finální stěrky? je s ní snažší práce, nenanáší se v tak silné vrstvě a vytváří dokonale hladký povrh, jediné čeho se bojíme je, aby nám to nepopraskalo při prvním zavrávoraní s opřením o stěnu:)

petrn
hodnocení

0x
Já to teď natřel adez.a pak na to zkusím nalepit tapety samozřejmě z venku 4roky mi tam drželi jen na lepidle na tapety samozřejmě že tapeta kvalitní aby vydržela Majtelka bytu nepřidá ani korunu na obnovu záchod vana baterie atd.tak si to dělám levně abych to měl tu nějak k světu. Kamarád vnitřek koupelny vyřešil plast.pruhy a taky to vypadalo hezky u kuchyně plovoucka lepená mamutem na zeď a vypadá to luxusně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma sádrokarton na umakart

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]