Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Doporučení firmy na realizaci sádrové omítky?

Od: tonda27* odpovědí: 19 změna:

Dobrý den, předně děkuji diskutujícím za cené rady a tipy u mých předchozích otázek.

Tentokrát bych se rád zeptal, zda máte někdo zkušenost s firmou Gerhard plus s.r.o. na realizaci sádrových omítek: renovacehm.cz/... Překvapuje mě cena 220 Kč/m2 s DPH za kompletní dílo - renovacehm.cz/...

Případně, doporučili byste jinou firmu, u které budu mít jistotu kvality za dobrou cenu (kolem 200 Kč za m2 s DPH za komplet včetně všech lišt, zakrytí, úklidu, ostatních režijí, atd.), případně možnost kouknout se na výsledek jejich práce?

Jednalo by se o JČ - Táborsko.

Děkuji.

doplněno 24.03.11 19:22:

A ještě jednu otázku mám. Pokud se rozhodnu pro sádrové omítky, je lepší je udělat před izolací podlahy a betonem a před SDK stropem a nebo jaký postup by měl být? Podlaha bude polystyren, podlahové topení a beton strojově a strop bude rošt + SDK.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

radepy*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Od známého z Hradce Králové, který pracuje ve stavebninách jsem se dozvěděl o této firmě a prý tlačili cenu dolů na základě toho že najímali cizince na realizaci. To se projevilo na kvalitě a prý už sádrové omítky ani nedělají jelikož měli dost reklamací. Z vlastní zkušenosti můžu doporučit firmu LANDAU s.r.o. z Jihlavy. Kontakt je p. Radek Pytlík 602 594 062 email: pytlik.r@seznam.cz . Mají cenu 253,-Kč s DPH ovšem jejich přístup je naprosto profesionální. Mají na realizaci lidi z Polska ovšem to jsou prý v Evropě jedničky na sádrové omítky. Cena za sádrové omítky 220,-Kč s DPH bude vždy vykoupena kvalitou provedení. Z materiálu lze jednoznačně doporučit Baumit. Rigips je rovněž kvalitní ovšem dražší. Doufám že Vám tyto informace pomohou.

Radku reklama na svoji firmu?

doplněno 22.03.11 21:34:

hm, ale tak to asi není, ale to neva...

radepy*

Reklama na firmu co mi dělala sádrovou omítku a se kterou spolupracuji v realitách a stavebnictví.Jelikož jsem byl spokojen posílám dál a pokud někdo pochybuje tak nemusí brát.

radepy*

obchodní rejstřík. Tam je vidět kdo je majitel firmy

standam*

Ale jo proc ne, kvalitnich firem neni nikdy dost

Bohuzel tvuj nick "radepy" je jako Radek Pytlik

sadromi

Dobrý den.

Máme také na realizaci lidi z Polska.

Děláme sadrove omítky.

Nebojte se stavět v Kutnej Hore na stavbe přesvědčit o kvalitě;)

zdr

sadrove-omitky.sweb.cz

isakova*

Dobrý večer,mohu doporučit firmu p.Martina Kuncla z Prahy www.omitky-sadrov/... kvalitně a profesionálně odvedená práce.Cena je 240 Kč/m2 práce + materiál. Spolupracuje s polskými omítkářemi,kteří jsou opravdu mistři v oboru sádrových omítek. Mohu doporučit.

S pozdravem Saková

sadromy

Tak s touhle firmou máme výborné zkušenosti,cena SUPR, práce bardzo SUPER do chvíle než jsme chtěli řešit reklamace. S panem Wojtkem "Wiečorkem" jsme se už nedokázli spojit, to už komunikace NEBYLA SUPER... Takže šetřit za práci bez dokladu s polskou firmou, kterou nám nabídl technik pan Špína z Rigipsu se opravdu nevypláci. (Dobře nám tak)

standam*
hodnocení

0x

to tonda:

tak si to vypocitej, na m2 pri tl. 1mm padne cca 0,8 -1kg, pri 10mm mas 8 -10kg/m2 omitky

pytel je 40kg, tj. 4m2 pri tl. 10mm, cena pytle cca 225,- s DPH tj. 56,- za m2 zbytek prace tj. 164,- za m2

+ potrebne nacini, ktere nekupujes

mistnost vcetne stropu 4x4m = 8500,- za praci a 3000,- za material

to je snad vse a cena me prijde adekvatni pouze jen za kvalitne a profesionalne odvedenou praci

ale je potreba brat, ze musi z neceho zit :)

p308*
hodnocení

0x

Dobrý den.

S firmou LANDAU, s.r.o. jsem byl taky velmi spokojen. Rychle, kvalitně a za ceny v polovině obvyklých. Zkusil jsem to nejprve na gyráži sám ručně ale nedopadlo to dobře.Prostě sádra.

tonda27*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, obrázek jsem si udělal a uvidíme:)

Popravdě, v jiném vlákně jsem řešil otázku, zda sádrové omítky nebo obklad Ytongu pomocí SDK desek na sádrové lepidlo k tomu určené, což by mě v rámci svépomoci vyšlo levněji. Všechna fakta se přikláněla k SDK, ale jediná věc, která mě od takového řešení odrazuje je to, že údajně SDK nemá takovou schopnost pohlcovat/uvolňovat vlhkost a regulovat mikroklima v místnosti, jako sádrové omítky a druhá věc je, že SDK nemá schopnost (údajně) akumulovat teplo (mít "teplé" stěny), kvůli kterému jsem právě zvolil Ytong Lambda a což by právě v případě sádrových omítek nemělo hrozit.

Co myslíte, co z těchto dvou věcí zvolit - rozdíl v ceně je cca 100 Kč na m2, ale jak říkám, v případě, že ty dvě věci nezvládne SDK, jsem ochoten jít do vyšší ceny.

Tondo, určitě "nemá takovou schopnost pohlcovat/uvolňovat vlhkost" ale rozdíl je tak minimální, že to nepoznáte!

Nebo ať Vám předloží srovnání...

standam*

tondo, citace

"Sádrokarton přispívá k tepelné pohodě člověka, jako systém zlepšuje zvukovou izolaci prostoru a řeší protipožární ochranu staveb. Sádrokartonové desky jsou vnímány jako tepelné a vytvářejí útulnost prostoru. Sádra reguluje vlhkost vzduchu v uzavřených prostorách, protože se skládá z mnoha malých pórů, které v případě potřeby přijímají vlhkost a při velkém suchu ji opět vracejí do místnosti. Sádrokarton tak přispívá k optimálnímu mikroklimatu obydlí."

jako regulace bude spise SDK lepsi nez sadrova omitka

doplněno 24.03.11 20:22:

osobne jestli ze potrebuji odbornou radu zavolam na tech. podporu

napr. RIGIPS tel. 296 411 800 urcite ti p. Mutloch pomuze v rozhodovani

p308*

Rozhodně sádrovou omítku a nejlépe Rigips Rimat 100 DLP jelikož to je sádra a ne sádra spojená s popílkem z elektrárny jako v případě SDK desek. A co se týká práce se vzdušnou vlhkostí tak určitě SDK ne jelikož je zde karton a přes něj ta vlhkost projde jen velmi těžko.

fanous*
hodnocení

0x

Sádrové omítky levně za 190 - 210 Kč.. www.zednictvi-malirstvi-martan.firemni-web.cz

Zase stará debata a reklama.

Tazatel má již omalováno.

karlosss
hodnocení

0x

Ahoj, mě dělali sádrové omítky v baráku Poláci, které najímala česká firma. Jednatel, se kterým jsem vše dohadoval byl pan Milan Maršálek (telefon mohu dodat) a byl jsem spokojen. Akorát to chce přikrýt veškeré podlahy, páč ti Poláci na nějakou čistotu nedbají a zaserou všechno co není přikryté. Sice po sobě uklidí, ale není to ono. Takže asi tak a cenu jsem měl 230 Kč/m Celý barák mě vyšel na 130 tisíc.

omitka
hodnocení

0x

Původně jsem osekal omítku na cihly, také jsem uvažoval o sádrové omítce, byl tu pan z Gypsu se na to podívat, řekl, že musím nejdřív srovnat zdi. To jsem začal dělat a při tom jsem si to celé rozmyslel, písek mám gratis, do toho míchám Multibat PLUS (100,-/pytel) už mám skoro hotovo, když připočtu Hasit 160 (štuk) v hodnotě cca 120,-/pytel, tak mám omítky za nějakých +/- 1.500,-Kč (dělám si je sám) + cca 250,- mne stála stahovací lať, 100,-Kč sádra a + spotřeba vody, kterou by jste měl tak jako tak, možná i větší. Na to bych teď měl dávat sádru, když jsem to počítal, vyšlo by to na cca 5-6.000,-Kč. Momentálně přebírám každou korunu, takže jsem od sádry upustil. Je to podle mne dobrá volba do novostavby, kde máte rovně udělané stěny (za předpokladu že si to stavíte sám, jinak firma Vám je sama o sobě moc rovné neudělá/zkušenost), na rekonstrukce u starých domů se to moc nehodí (je vidět, jak na nějakou rovinnost, úhly apod. v minulosti pěkně káleli). Hodně štěstí.

tomasdominik
hodnocení

0x

Dobrý den,

moje firma se zabývá sádrovými omítkami a interiéry na klíč. Cena 220-250 Kč/m2 za metr kletované sádrové omítky je běžná cena.

Co jde pod tuto hranici je na Vaše riziko. Omítky se určitě dělají jako první a to pod úroveň podlah, pak se lejí podlahy.

Uplně na závěr sádrokartony. To je důležité, jinak veškerá vlhkost půjde do podhledu.

Hezký den

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma multibat

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]