Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. V novém bungalowu ,plocha 100 m2 chceme využít k topení i ohřevu TUV plynový kondenzační kotel Thermona 17 KDz 5 se zásobníkem vody a na něj napojit podlahové teplovodní topení do Koupelny ,kuchyně ,chodby a obývacího pokoje(všude dlažba), ve zbývajících pokojích zabudovat radiátory a na podlahy plovoucí podlaha.
Prosím o názor na toto řešení popř názor na vztah podlahové teplovodní topení a plovoucí podlaha(některé druhy jsou údajně vhodné na tento typ topení).Popř. zda neinstalovat všude podlahové topení i když to bude asi dražší
díky
Dobrý den. Kombinace podlahového topení a radiátorů je možná a také celkem rozšířená. Já osobně v té kombinaci vidím pouze negativa. Zejména ve spojení s kondenzačním kotlem ,který má nejvyšší účinnost, čili nejmenší spotřebu, to nevidím jako dobré řešení. Je sice pravda, že to tak můžete zrealizovat i při té nejnižší možné teplotě, ale pak se neúměrně zvedne velikost radiátorů a to by Vám asi esteticky vadilo. Já osobně mám v celém domě podlahovku a o radiátorech jsem ani neuvažoval a o kombinaci podlahovky a radiátorů už vůbec ne. Syn má bungalov cca 225 m2 zastavěné plochy, z toho cca 180 m2 je vytápěno. Čistá podlahovka, jednoduchý rozdělovač a sběrač, pouze kotlové oběhové čerpadlo a regulace teploty je centrální, prostorovým termostatem v obýváku. Po vyregulování průtoků neví, co je to topení. Má elektrokotel a ten fungule jak hodinky. Jaké by byly u Vás náklady na celou topnou soustavu nevím, ale my jsme to pred 7 roky všechno spočítali a při stavbě svépomocí a montáži celého topení svépomocí to bylo nejlacinější řešení. Už si to přesně nepamatuji, ale celé topení nepřesáhlo částku 60.000 Kč i s EPS do podlahy. Jako nášlapnou vrstvu má dlažbu. Není ale problém dát plovoučku, či něco jiného, akorát si to musíte adekvátně té krytině nadimenzovat. S pozdravem Laďa
podlahovku si dejte všude u dlažby je to jasná věc a u plovoučky si vyberete tu která je určena pro podlahové vytápění , intenzitu vytápění v jednotlivých místnostech zregulujete průtoky na rozdělovači jak psal Ladislav .Jenom s cenou budete výše i když máte menší plochu do 60000tis se nedostanete ani náhodou,Vidím spíše takto kotel 40 000,- , trubka rehau průměr 17, 500m 20 000,- , rozdělovač 6-8 okruhů + skříň 15 000,-, systémová deska bez folie 13 000,- s folií 23 000 , pak ještě pár drobností na dopojení kotle a rozdělovače, dilatační pásku a budete na ceně celkem mezi 90-100 tis při práci svépomocí
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.