Prosím o radu ohledně vrzajících bot. Mám krásné kožené sandály na klínku, kůže je sešitá ozdobnými stehy. Problém je, že okamžitě v nich něco při chůzi začne vrzat. Vržou, i když je mám na noze delší dobu, takže ani vlhkost z potu problém nezažehná. Dobře se v nich chodí a jen tak je zahodit , to by mě mrzelo. Díky za případné rady.
Jen pro informaci: Víte, že je tento stav reklamovatelný?
Vrzání bot není jejich běžnou vlastností. Možná by bylo k diskusi, zda jde od vadu či nikoli. Rozhodně můžete uplatnit rozpor s kupní smlouvou podle § 616 Občanského zákoníku, neboť věc nemá vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé (zde bezhlučnost). Na základě tohoto rozporu máte právo uplatňovat nárok na jeho odstranění opravou, dále výměnou, a až nakonec odstoupením od kupní smlouvy. Je zcela bezvýznamu, že věc byla koupena ve slevě (nebyla-li sleva poskytnuta právě pro tuto vadu.
vrzalka
Vím, že mohu reklamovat. Boty jsou asi rok staré a přes zimu nejspíš vyschly. Pokud se rozvržou i po zásahu indulony, reklamovat je budu. Ale jak jsem již řekla, líbí se mi a dobře se v nich chodí, tak jim dávám šanci. Díky za informaci.
Říká se, že vržou boty, které nebyly zaplaceny. Koupila-li jste je ve slevě, je jasné, že zaplaceny nebyly. Proto vržou.
vrzalka
Nejsou ze slevy, ani jsem je nedostala, ani neukradla. Na mé poměry jsou to jedny z těch dražších (1600 Kč) co mám ve své sbírce obuvi (boty jsou po spodním prádle a parfémech můj oblíbený nákupní sortiment). A dnes jsem jim dala pro jistotu další dávku mazání.
Spíše bych použil indulonu.většinou vrzají u kožených bot podrážky,které se sešívají nebo slepují z několika vrstevtaké to mohou dělat ty kožené tkaničky,jimiž je to prošito.
Indulonu na příklad používají turisté na turistickou obuv,nejenom zvláčňuje kůži,ale chrání proti vlhkosti.A boty nevrzají.
JABRAKA
vrzalka
Pánové musím Vám poděkovat. Já už nevržu! Indulona zabrala! Ta kůže byla asi hodně vysušená, protože sandály vypadají po zásahu indulony i na oko lépe. Takže díky!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.