Nejste přihlášen/a.
Dobry den, potrebujeme poradit, co se sloupy na uvedene fotce, aby se na ne daly umistit patky a cele to zastresit.Dekuji
doplněno 20.03.11 18:23:Dobry den, moc vsem dekuji za odpovedi. My mame takovy zamer, ze bychom to chteli nechat zastresit a cast nechame otevreno,
jako posezeni a tu levou cast bychom chteli vyuzit, jako takovou mistnost na prespani a tak. Chceme o kus dal stavet novosvabu,
ale bylo nam lito to cele zborit, prece jenom tam ta stodola patri a byla tam dlouho dobu pred nama, tak at ji alespon neco pripomina. Jeste bych se chtela zeptat jestli nemate predstavu, kolik by to mohlo stat. Myslim uvedeni tech sloupu, jestli se to tak da nazvat, do nosneho stavu. Dekuji moc Farska
Dobrý den. Otázka jak opravit, je naprosto triviální. Zásadnější je otázka, co z toho má vzniknout, k čemu to bude sloužit a kolik do toho míníte investovat. Jelikož se jedná o starou konstrukci, tak vodorovná izolace je vlastně tvořena těmi plochými kameny, které jsou lepeny pravděpodobně blátem. Takže počítat s těmy pilířky na něco dlouhodobého nebude moc racionální záležitost. Ke stavbě obytného objektu je to nevhodné. Jediná záležitost, která by mohla připadat v úvahu, je pouze nějaké kryté stání pro motorová vozidla, či zemědělskou techniku a pod. A zde bych stejně doporučoval, aby to bylo co nejvíce odvětráváno, čili otevřený, nevytápěný protor. Jinak ta úprava horní plochy je jednoduchá. Osobně bych to zhruba srovnal do stejné výšky, dokola zašaloval a vylil betonem. Do toho zrovna zabetonujte nějaké závitovky, nebo aspoň nějaké železa, ke kterým potom bude ukotvena střešní konstrukce. A jak se na to tak dívám, asi bych tam dal sbíjené vazníky a nějakou lehkou krytinu, trapézový plech a pod. Na dlouhé strany musíte položit a zakotvit buď ocelové profily, nebo mohutné trámy, které překlenou mezery mezi pilíři a unesou váhu střechy. To by Vám měl přesně nadimenzovat statik. Jestli to chcete využit k bydlení, tak to zbourejte, protože to torzo má akorát jednu vlastnost - velmi to prodraží a zkomplikuje stavbu. S pozdravem Laďa
Dobry den pane Lado,
dekuji za odpoved. Zatim jsme neoslovili zadneho zednika ani statika, takze vase odpoved je pro nas prvni, ceho se muzeme chytnout a vime, v jakych mezich uvazovat. Chteli jsme cely prostor zastresit a v prave casti vytvorit posezeni a v leve nejakyou mistnost na prechodne prespani. Kousek dal budeme stavet novostavbu ale vypada to az na pristi rok. Zatim bychom chteli nejak zachranit, co ze stodoly zustalo. Pisete to tak pekne, ze bych si to od vas nechala udelat. Odkud jste?K
Dobrý den. Viděla jste film Na samotě u lesa? Tak já jsem akorát tak pan Lorenc. A možná ani to. On byl aspoň zedník. Já to stavebnictví mám jako takového koníčka, šimlíčka a jenom mě to baví. V příštím životě bych se na to vrhl celou svou silou. Ale dneska už je pro mě velmi pozdní odpoledne. Takže Bohužel, nikdy jsem profesně nic nestavěl, nestavím a stavět nebudu. Je sice pravda, že jsem jako přidavač u kamarádů a později na vlastním domě a na synově domě a na dalších domech jako všeznalý kibic absolvolval spousty hodin a umím určitě skoro všechno, abych si něco malého dal do kupy. Ale na kšefty to nebylo, není a už nikdy nebude. Takže děkuji za důvěru. S pozdravem Laďa
podívejte to bude celé založené po staru = nezaložené = založené bez řádných základů nebo bez hydroizolace. přemýšlím co s tím, asi nic, rozebrat rozbouurat postavit znova z původních cihel na pořádnou maltu rovně na nových betonových základech.Z fotky tocelé vypadá nakoloněné podle toho jak šel zrovna vítr. fakt nevim nevim.
Hodně jsem o Vašem dotazu i odpovědích přemýšlela a došla jsem zase zpět ke svému původnímu názoru. Měla bych nejspíš vysvětlit proč. Před mnoha lety jsme s manželem koupili starou chalupu pro účely rekreace. Byla v neskutečně bídném stavu, ale neměli jsme moc financí, tak jsme se pustili do rekonstrukce. Ukázalo se, že manžela to nebaví, ani nemá chuť o tom přemýšlet, přestože původní návrh koupě chalupy pocházel od něj. Tak se to postupně všelijak flikovalo, náklady se rozložily do řady let a chalupa se k rekreaci užívat dala. Před 14 lety manžel zemřel a já jsem musela vlastně začít znovu. Už mi nic nebránilo a tak jsem některé i hotové práce prováděla ještě jednou a pořádně. Nikdy to ale už nebude ono. Vy máte pocit, že by Vám stodola chyběla, to chápu, ale zastřešení nebude až tak levné a pořád to bude jen domek na hliněných nohách. Já bych dnes po svých zkušenostech vaše torzo rozebrala, roztřídila materiál a třeba i stavěla na stejném půdorysu, ale s řádnou hydroizolací na pevných základech. Pro obytnou část bych využila cihly + nové + omítka, pro venkovní sezení bych postavila sloupy kamenné. Tam je malý technologický zádrhel, že kámen se s betonem nikdy pořádně nespojí, tak se práci musí věnovat velká pozornost. To jsou samozřejmě jen drobné připomínky, výhod přestavby je mnohem víc, než využití stávajících sloupů. Pro upřesnění dodávám, že jsem stavařka a na rekonstrukcích ( velkých ) jsem se řadu let jako manažer živila. Na svém musím pracovat vlastníma rukama, jen na velké odborné práce si zjednávám řemeslníky. Patronka
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.