Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu či zkušenosti s reklamací oken. Kolem rámu prolézá vlhkost do bytu a máme místama mokrou zeď-což se po delším a častém větrání naštěstí vždy vysuší. Poprvé když u nás byl pán, odbyl mě, že to spraví zateplení a že je to jen při velkých mrazech. Pán mi ještě řekl, že je to možná i tím, že okna jsou málo zadělaná do zdi, že by se to muselo vysekat a zapěnovat hlouběji. Na zateplení nemohu spoléhat-jsme bytový dům a ani o zateplení moc neuvažujeme. Okna jsou každé ráno orosená Jediné, co pomáhá je, nechat otevřeno na mikroventilaci a povytáhnout žaluzie, aby to celé větralo. Jenže, pak nechápu, jaký mají nová okna smysl, když je nemůžu nechat zavřená? Jinak větráme pravidelně, cca 3-4x denně.
Posílala jsem na firmu reklamaci mailem a bylo mi potvrzeno, že reklamaci předali reklamačnímu oddělení. Je to už měsíc a nikdo se neozval. Je nějaká šance to celé vyřešit?
Moc děkuji za každý nápad, jinak nevím, jak je donutit, aby to vyřešili. Hřeší nejspíš na to, že okna nelze vrátit, či požadovat peníze zpět, jako u jiného zboží.
annyfi, musíme rozdělit problém na kvalitu zasklení a kvalitu zapravení do otvoru.
"Kolem rámu prolézá vlhkost do bytu a máme místama mokrou zeď-což se po delším a častém větrání naštěstí vždy vysuší" je třeba posoudit, zdali jde o vlhkost zvenku či (pravděpodobně) tepelný most okolo rámu.
"Na zateplení nemohu spoléhat-jsme bytový dům a ani o zateplení moc neuvažujeme" zde může být počátek problémů, doporučil bych alespoň zateplení rámu.
"Okna jsou každé ráno orosená" je třeba definovat ve kterých místech, při jaké vlhkosti a teplotě.
Obecně lze říci, že příčinou je nízká povrchová teplota, která je pod hranicí rosného bodu.
Sdělíte hodnoty Vašeho okna a zasklení?
Máte okna zapravené dle ČSN nebo jen jak to dělají jiní?
"Hřeší nejspíš na to, že okna nelze vrátit, či požadovat peníze zpět, jako u jiného zboží." pokud dodají špatné, reklamujte, ale musíte mít více informací.
Ze zkušenosti se domnívám, že máte nejobyčejnější okna, a levné zapravení.
doplněno 18.03.11 21:45:anyfi, my se s Láďou shodneme ve většině stavebních problému. Zasklení máte 1,1 to je skoro to nejhorší. Povrchová teplote je nízká, když ještě spustíte žaluzie, ještě problém zvětšíte. Pomohlo by určitě přesklení za lepší zasklení. Zalepení rámu okne EPS alespoň do poloviny rámu oken.
doplněno 19.03.11 10:15:Aničko, zateplení rámu zvládnete sama, popříadě manžel. Pokud máte zájem, vyfoťte okna zvenku, a zkuste mě sehnaz online.
ICQ 55180641, skype: milancukrar atd...
Dobrý den,
okna jsou orosená odspodu, když jsou žaluzie zatažené, tak i skoro do poloviny okna, pokud je povytáhnu a nechám mikroventilaci, jsou třeba jen 1cm. Vlhkost v místnosti jsem měřila zhruba týden (domácí meteo stanice) a vlhkost nepřesáhla 50%. (Což mě i udivilo, čekala jsem vyšší). Teplota v bytě je cca 20-23 st.Celsia.
Jak jsou okna zapravená těžko říci, ve smlouvě o ČSN není zmínka. Zednické začištění 4700,-Kč, montáž 4000,-Kč.
Jedná se o balkonové dveře, 2křídlé okno 176x156cm, 3křídlé okno 236x156cm, 3dílné okno 265x146(fix+otevírací jedno) a 2x okno jednodílné 56x86cm.
Ceny od jiných firem byly velmi podobné. Tato firma byla vybrána na základě většiny-dělali jsme všechny byty okna najendou.
tak hodnoty jsou :
Sklo : F4-16TGI-P4 U=1.1 Float-Pl.Top
Rám : AD70 okenní 67/70mm 5K
Sloupek : AD70 pevná 85/70mm
Stulp AB : pohyblivá 64/68
Křídlo : AD 70 okenní 80/70mm
zazdívací lišta 70mm
Jedná se o okna Veka AD70 - 5 komor
Moc Vám děkuji za Vaše rady Annyfi
Moc Vám děkuji. To zalepení rámu, to dělají taky firmy, co dělají okna? Nebo to mám raději shánět někde jinde? Bohužel tato problematika jde mimo mě Přesklení je asi momentálně až ta poslední možnost. Je to zvláštní, páč to dělají jen okna v ložnici na jedné straně, nikde jinde se to neděje. (Když pominu vaření v kuchyni, kde se okna spíš zamlží a po vyvětrání zas vše OK). Ještě mě napadá, to místo, kde se mi vkrádá vlhkost do pokoje, je místo, kde zeď(asi 30cm-pouze) navazuje na balkon, tudíž hodně prochladá. Hezký den Anna
Škoda, že jste je již zaplatila:
Blondýna boduje ...
"Minulý rok jsem vyměnila všechna okna ve svém domě za ta drahá plastová, tříkomorová a vakuovaná, která šetří energii. Dnes mi volal jejich dealer a stěžoval si, že už je to rok, co mi je vestavěli a ještě stále jsem za ně nezaplatila.
No teda, to, že jsem blond, ještě neznamená, že jsem automaticky blbá, ne? Tak jsem mu řekla to, co mi pořád opakoval ten kecací chlápek, co mi je prodal, že: "do JEDNOHO roku se ta okna zaplatí sama" a upozornila ho, že už to jeden rok byl. Na druhém konci bylo dlouho ticho, tak jsem nakonec zavěsila a oni už nikdy nezavolali. Vsadím se, že se chudáci cítili jako idioti."
Ale k věci. Vše je o technologickém postupu. Ostění a okna se dnes vyplňují montážní PU pěnou, která se většinou přetáhne jen omítkou, což je velká chyba. PU pěna není parotěsná a proto by toto místo mělo být přelepeno parotěsnou páskou až na ní by měla být omítka. Pokud tam parozábrana není vzdušná vlhkost v místnosti kondenzuje právě kolem rámu okna. Co se reklamace týče. Firmy jsou dnes vyč...ý. Myslím, že pro úspěšnou reklamaci by to chtělo znalecký posudek. Jinak vám samozřejmě řeknou, že tak to není, že to vlhne protože neumíte správně otevřít okno pro vyvětrání. Vzhledem k představě řešení reklamce bych zvážil opravu na vlastní náklady. A pak možná v klídku v suchu bez vlhkosti vymáhat škodu.
Mě firma taky neuznala reklamaci, kde se jednalo o škodu v minimálně desetitisících. Jednalo se o použití speciálního tmelu na stř. krytinu, který jí tak nějak rozežral. S firmou jsem se rozhádal a nevyreklamoval ani korunu. Pokud v dnešní době narazím na solidní firmu tak to dlouho slavím.
K tomu jen tohle:Masová výměna dřevěných oken za plastová,přináší jen problémy.Je to pouze módní záležitost .Je to tak,že ty problémy nemáte jen vy.ale všichni,jen o tom nemluví.Takže žádná vaše reklamace neobstojí.Bez řádného větrání,nastoupí vlhko,plíseň a smrad.Dřívější,nenáviděná okna netěsnila,větrala sama.Nyní je všechno parotěsně ucpané a proto problémové.píšete správně-cit:Jenže, pak nechápu, jaký mají nová okna smysl, když je nemůžu nechat zavřená?Odpověď už víte-PROTOŽE.
Dobrý den. Já mám několik domů a celá naše rodina také vlastní domy různého stáří od novostaveb po domy staré 80 - 100 roků. Všichni do jednoho mají plastová okna. Všichni do jednoho si je dali z důvodu, aby si zlepšili kvalitu bydlení. A všem se to podařilo, nikdo nemá ty permanentní problémy, které se zde pořád dokola probírají. Zásadní věc je už výběr samotného rámu, výběr skla, počet těsnění, montáž a zapravení. Zásadní změna, která v každém rekonstruovaném domě logicky nastane, je neskutečné zatěsnění celého domu, nebo bytu. A zde musí zákonitě přijít na řadu větrání, neboť do výměny oken každý dům a byt větral jaksi sám pomocí všech netěsností a fuků kolem rámu okna. Čili vzdušná vlhkost se průběžně vyvětrala ven a tak tam ke kondenzaci ( rosení ) až tak často nedocházelo. Nevím, jaká máte skla, jaké máte rámy, jakou máte hloubku zapuštění skel do rámu, jaké máte distanční rámečka v oknech. Ale je fakt, že čím jsou tyto záležitosti horší, tím více se kondenzace projevuje. Ási Vás nepotěším, ale dostat z té firmy přiznání, že oni jsou viníci a že Vám to odstraní v rámci reklamace je nadlidský úkol. Ale držím Vám palce. Relklamace má být běžně řešena do měsíce. A teď pozor - i zamítnutí reklamace je považováno za vyřešení. Pokud s tím nesiouhlasíte, tak to budete muset řešit přez soud. Buhužel. Zde bych si troufl konstatovat, že by to mohla vyřešit malá rekuperační větrací jednotka od Regulusu ( HR 100 R ) , nebo Elmetu. Obě s e pohybují kolem 10.000 Kč ale bez potrubí a bez montáže. Odkaz : stavmachem.cz/...
S pozdravem Laďa
doplněno 18.03.11 21:36:Oprava. Ten první odkaz je jakýsi nesmysl. regulus.cz/... S pozdravem Laďa
Uváděný profil VEKA by měl být docela dobrý a právě nyní shromažďuji cenové nabídky na výměnu starých dřevěných oken za plastová. Vámi uváděný profil mě zaujal a rozhodl jsem se pro něj. Bohužel většina dodavatelů VEKA v okolí tento profil nepoužívá. Chtěl by poprosit o zaslání kontaktu na Vaší firmu na e-mail janicekd@valachnet.cz ,
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.