Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám problém s komínem na půdě. Opadala z něj omítka a tak jsem ho znovu naházel. V létě jsem komín od střechy vyboural a postavil znovu, měl jsem kamaráda stavbyvedoucího a tak to bylo pod jeho dohledem, ručí mi za správnost provedení. Máme kotel na hnědé uhlí z Ledvic, ořech I, velmi drobný. Od doby co jsme loni (cca tak v půlce října) začali v kotli topit tak jakoby syčí, uhlí navrchu v šachtě, kam se dosýpá až nahoru, aby byl kotel plný a nevyžadoval tak častou kontrolu je jakoby mokré, občas to jakoby přestane hpřet, ale pak se otevře okenička a přívod do komína a kotel se sám rozhoří, pak se jen zavře dolní okenička, přívod do komína se stáhne na minimum a kotel drží celou noc a doma je teplo. Teď jsem si ale všimnul že na půdě kde je komín zapuštěn až k zemi se na omítce objevují jakoby hnědé až rezavé skvrny. Jelikož komín je přesně nad koupelnou tak jsem si včera právě v té koupelně všiml těch stejně zbarvených skvrn i na stropě. Co by to mohlo být? Někdo říká že se komín rosí. Před tím než se udělala nová omítka, která byla potřeba protože nám vykukovaly komínové cihly, tak se to nedělo. Udělal jsem to s tou omítkou špatně? Nebo čím by to mohlo být? Jak to opravit aby na omítce komína nebyly ty skvrny? Poradíte mi? Kominík komín pravidelně čistí. Díky Karel
Aha a jak vypadá vyvložkovaný komín? Určitě není vložkovaný, aspon ne nad tou střechou kde jsem ho stavěl znovu, od střechy dolů k zemi jsem ho nechal tak jak byl, komín byl opravdu hodně starý a už se nám nakláněl na střeše docela dost, proto byla nutná oprava. Dovnitř jsem nic nedal, je jen stavěný z komínových bílých cihel, jak se takový komín vložkuje? A kdo to provádí a kolik to tak může stát? Děkuju moc za rady
Dobrý den. Není komín, jako komín a není každý stavbyvedoucí, dobrý stavbyvedoucí a už vůbec ne odborník na komíny. Na uvedeném odkazu si o komínech nastudujte všechno, co se jich týká a hlavně pasáž o renovaci a vložkování. Já bych řekl, že jste zanedbal jednu zásadní věc - konzultaci s kominíkem.Teď to musíte znovu překopat, protože se na tom komínovém tělese začíná projevovat vlhkost a to je neklamná známka toho, že je čas akorát tak ten komím vyvložkovat. Jinak ty fleky budete mít na celém povrchu komínového tělesa. Tož tak to vidím já. Určitě existueje i celá řada jiných výrobců firem, takže není potřeba hned systémové řešení od Schiedelu. Odkaz : schiedel.cz/... S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.