Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je ejektor a injektor?

Od: libortan odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, prosím co je to ejektor a injektor a kde se používají? Nemohl by mi to někdo popsat popřípadně ukázat obrázek?Děkuji moc za podporu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

isteron
hodnocení

2x

Injektor - vstrekovanie

ejektor - nasávanie

hodnocení

1x

Pokud vis, jak funguje napriklad strikaci pistole nebo motorovy karburator, tak to jsou priklady ejektoru.

Pokud vis, jak funguje napriklad sprej nebo motorova vstrikovaci triska,tak to jsou priklady injektoru.

hodnocení

0x

inject . . . z anglického slova = vstřik/stříkačka. př. š. felicia 1.4 MPi - multi... point injection . . = vstřikování (paliva) ;) nema ten karbec

doplněno 17.03.11 09:24:

tryska s tvrdym "y"

lui*
hodnocení

0x

Injektor se používá např. na plnění vody do parního kotle u parních lokomotiv. Je to v podstatě parní čerpadlo, využívající proudu páry.

doplněno 17.03.11 18:42:

Tak mě to docela zaujalo, a začal jsem hledat na internetu. Podle všeho, co jsem se kde dočetl, si myslím že se jedná principielně o to samé. Čerpadlo, založené na strhávání čerpané látky, proudem jiné látky(plyn, kapalina). Rozdíl bude jen v konstrukci, protože injektor má pravděpodobně výstup na vyšším než atmosférickém tlaku, vstup asi atmosférický, a ejektor má asi vstup podtlakový a výstup na úrovni atmosférického tlaku.

doplněno 17.03.11 18:43:

Jo a kde se používají? Injektor jsem odpověděl, ejektor mají ve výbavě hasiči.

michalok
hodnocení

0x

Ejektor - na výstupu z ejektoru je tlak nižší než je tlak hnacího média (vzduch, pára).

Injektor - na výstupu z injektoru je tlak vyšší než je tlak hnacího média.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]