Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Domaci telefon do RD

Od: query* odpovědí: 9 změna:

Dobry den,

bydlime s rodici v dvougeneracnim RD a vzhledem k tomu, ze jsou moji rodice starsi, kteri bydli v prizemni (my v 1.patre), maji obcas problem vyjit schody kdyz neco potrebuji. Proto jsem se rozhodl, ze by bylo dobre poridit neco jako domaci telefon. Chtel bychse vas zeptat, zda mate nekdo nejaky tip? Za rozumnou cenu (max. 1000 Kc).

P.S.: Myslim si, ze by bylo nejlepsi, kdyby spojeni obou telefonu bylo vyreseno bedratove.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Nektere DECT telefony umoznuji i hovory mezi jednotlivymi handsety. Takze kup bud zakladnu + nekolik handsetu nebo mozna i jen samotne handsety, ktere to umi.

daniell*
hodnocení

0x

pokud je možnost kabelového spojení tedy provrtat díru u rodičů do stropu a u vás v patře do země a provést husím krkem jeden káblík potom je jedno jaký vyberete. U levnějších bezdrátových bych byl obezřetný , neuvažoval jste nad vysílačkami za 800 Kč již koupíte dobré v cenové relaci 0-1000 Kč můžete vybírat a vybírat byla by to asi taková nejednoduší a nejméně pracná a asi i nejlevnější možnost.

doplněno 07.01.13 16:05:

ty levné bezdrátové alespon z kanceláře mám zkušenost z celkem 4 různými modely všechny stály pod 1000 Kč a všechny měli výpadky rušení prostě nemám dobrou zkušenost oproti drátovým.

query*
hodnocení

Dekuji za tip. Bude mi tedy stacit kdyz bych poridil jen tyto 2 telefony?

nejlepsi-telefony.cz/...

daniell*

na toto je celkem těžké odpovědět teoreticky ano ale prakticky mě zatím nefungoval uspokojivě žádný *smich*

Nepotřebije náhodou tento telefon k provozu pevnou lunku?

doplněno 07.01.13 16:58:

ne lunku ale linku.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

A co takhle pořídit si vysílačky(ručky).Obsluha je jednodušší,provoz téměř zdarma.

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že máte na mysli něco takového, ovšem vyzkoušeno nemám...

query*
hodnocení

No reknu to uprime jak to je. Muj tata je byvaly elektrikar, ale bohuzel uz mu to nepali tak jako drive ;) i blbou LED diodu by pripojil na 220 V pres 0.5 W odpor ;) Drive byl v tomto ohledu hodne dobre, kdyz opravoval televizory a to je dokonce i skladal (za jeho doby). No a vzhledem k tomu, ze je poradkoumak a neco vymysli (realizace pak zustava na me, pac on to proste nedava) tak chtel nejak propojit patra k tomu, kdyby bylo neco tak aby nemusel okazde slapat schody, ikdyz by mu to prostelo ;)

No zkratka, vymyslel to tak, ze koupil takove ty decke telefony v hrackarstvi (dratove spojene) aninevim za kolik a ted je tu mam asi pul roku zapojene a on si neustale ztezuje, ze nas v tom spatne slysi atd ;) Proste zase vymysli. Dokonce si dal i takovou praci, ze si to rozdelal a studoval zapojeni, no a s tim prisli i napady na modernizaci. Tak jsem si rekl DOST!

Takze ted hledam neco cim bych ty proklate detske telefony nahradil, ale jak jsem jiz "rekl" hledam neco podobneho, ale na daleko lepsi technologicke urovni a velice me tu zaujala ta moznost bezdratoveho telefonu DECT. Netusil jsem, ze takova moznost tu existuje. V zadnem pripade nebudeme s telefony chodit buh vi kam, proste vzdusnou carou 10 metru max. ;)

luke237
V tom e-shopu Nejlepsi-telefony maji nekolik modelu DE/.... Bohuzel u nich neuvadi, jestli jde volat i z handsetu na handset (ze by to uz ted byla standardni funkce DECT "sluchatka"?). V kazdem pripade bych se podival na internetu po navodu k pouzivani, jestli to ty modely podporuji, nez bych je koupil.
Zarazila me ale informace, ze uz mate natazeny drat mezi poschodimi. Z hlediska kvality hovoru by mi prislo lepsi, kdyby jste meli nejaky jiny dratovy model (mozna jeste vymenit ten detsky dratek za nejaky kvalitnejsi minimalne Cat3 nebo kvuli cene i Cat5e).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]