Nejste přihlášen/a.
Mám sádrokartonovou stěnu (tloušťku neznám) a potřebuji do ní vyříznout otvor pro kovová futra šíře 80cm.
Nevím, jak velký otvor mám vyříznout a čím to vyříznout, či jak postupovat.
Díval jsem se sem www.hse.cz/docs-p/...,ale jestli jsem se nepřehlédnul, tak tam není zmínka o šíři otvoru pro vsazení futer.
Děkuji za radu.
Dobrý den. Ocelová futra, čili zárubně se do SDK stěn osazují při montáži. Jestli nechcete rozebrat 3 x větčí plochu stěny, než zabere ta díra, tak jednodušší a paradoxně i lacinější bude tam vrazit obložky. To zvládnete se zavřenými okály. Když jsem to spáchal já, tak to určitě udělá kdokoliv. S pozdravem Laďa
Laďo díky, a co jsou to obložky a jak je tam vrazím?
Omlouvám se předem za tak amaterské otázky, ale jsem holt amatér, ale nejsem úplný "dřevo" měl bych to zmáknout.
Dobrý den, nechci zakládat zbytečně nové téma a tak to zkusím tady. Rád bych vypáčil "laťkové" zárubně ve sklepní kóji a vyměnil je za nějaké plechové a nasadil klasické dveře s fabkou. Chtěl jsem to udělat co nejsnáz bez zdění, tak jsem si našel nějaké plechové obložkové zárubně, ale bohužel se asi nedělají na zeď o šířce 75mm.
Po vypáčení latí mi zůstane čistý otvor na futra 2040x700 a síla zdi je oněch 75mm. Poradíte mi prosím, jaká futra by byla nejvhodnější? Moje představa je je vsadit, vyšprajcovat a zafoukat pěnou. Dveře by měly být levé.
Děkuji
Nejjednodušší bude použít futra do sádrokartonu, do 700mm díry se vejdou 600mm futra akorát. Ty packy z vnitřních boků, který slouží k uchycení k sádrokartonářským profilům, se dají uřezat, pokud by vadily.
Např. : mpl-stavebniny.cz/...
Souhlasím s odpovědí kuchtíka, Přesně vyjdou futra o šíře 60cm. Pozor musíte použít rozměr na čistou podlahu.
doplněno 08.07.14 13:20:..Znamená to, že jsou dvojí zárubně? Zárubně, které se zalívají do podlahy a zárubně, které se ustavují na hotovou podlahu?
Ano, přesně tak. Pochopil jste správně.
Děkuji moc za odpověď. Mpl mám za rohem, tak se tam rovnou stavím. Normálně bych to nechal někomu zkušenému, ale ve sklepě na tom až tak nesejde a vše bude lepší než ty laťky, které tam jsou nyní.
milancukrar: Copak znamená "použít rozměr na čistou podlahu"? Znamená to, že jsou dvojí zárubně? Zárubně, které se zalívají do podlahy a zárubně, které se ustavují na hotovou podlahu?
Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.