Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
v našem novém domě máme navženy schody (viz příloha). Konstrukce schodiště bude uložena na základu a na schodišťových zdech v úrovni 1.p., opřená o stropní konstrukci v úrovni 2.p., vytvořenou výměnou z ocelových, válcovaných profilů.
Jelikož jsem člověk, který musí naprosto všemu rozumět , ikdyž to nebudu realizovat já, zajímá mě, jak budou ty schody uloženy na ty zdi. To se bude do cihel nějak vysekávat nebo co?
Nemáte nějaký odkaz na více informaci k tomuto uložení nebo jednoduchý nákres nebo literaturu? Hledal jsem na netu a nic jsem nenašel.
Děkuji všem za reakci!
P.
Tak mým oborem je spíše dřevo, ale o schodištích přece jen cosi vím. Nepředpokládám, že by každý schodišťový stupeň zasekávali do zdi - to by nejspíše nedopadlo, jelikož na schodišti je vidět jakákoliv odchylka od pravidelnosti. Běžné schodiště má nosnou konstrukci, na níž jsou pak stupně (případně i podstupně) Tato konstrukce bývá určitým způsobem předpřipravená a do okolních zdí se kotví. To lze provést různými způsoby, ale dnes bych spíše než nějaké pracné zasekávání a dozdívání očekával použití např chemických kotev.
Ale korektní info by Vám zajisté poskytl výrobce schodů, každopádně k nim bude mít nějakou dokumentaci, schodiště se dnes povětšinou navrhují v PC, jsou na to specializované programy, které mj. umí i 3D pohled. Věřím, že Vám rádi ukáží, co Vás čeká
Nějaká literatura by se našla :
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.