Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Postavení příčky

Od: milos* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

v blízké době budu stavět v bytě v druhém patře nové příčky z borobetonu (Ytong, Porfix). Ve směs jde o příčky vymezující koupelnu a záchod. Chtěl bych se zeptat jestli můžu rovnou začít stavět příčky na betonovou vyrovnanou podlahu nebo se ještě pod první "lajnu příček" musí pokládat nějaká speciální podlážka? (např: hydroizolace - penetrace, atd...) Samozřejmě na podlahu koupelny pak použita bude.

Předem moc děkuji za cenné informace a zkušenosti.

Miloš

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

z vyhledávače zde

poradte.cz/...

poradte.cz/...

hodnocení

0x

Vzhledem k druhému patru bych hydroizolaci nedával, tam voda nema odkud vzlínat. Ja mám zděné příčky rovnou na beton.

hodnocení

0x

Miloši, začněte na maltu zdít první řádek. Přímo na zvlhčený beton...dle technického postupu...

ladislavtikal*
hodnocení

0x

izolace zadna jen jak se tady pise prvni rada se dava do malty jestli budete kupovat pytlovanou tak ji nesmite mit moc hustou aby vam do toho sla klepnout prickovaka a hlavne si ji opraste ,ocistete aby vam chytlak malte hlavne nezapomente na vingl

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. V patře můžete zdít přímo na únosný podklad, třeba betonová mazanina a pod. Jestli je to rovné, nebo křívé, tak první řadu založte na maltu, protože tím horní plochu první řady dokonale srovnáte. Je jasné, že si musíte nejdříve vyměřit nejvyšší bod a podle něho vyměřit všechny rohy. Potom dostavíte stěny mezi výškově stejnými rohy a celá horní plocha bude v rovině. Dále budete pokračovat stavbou na lepidlo a budete si pouze hlídat kolmost stěn. Je to jednoduché, nedá se na tom nic pokazit a když jsem to zvládl já, tak to už zvládne úplně každý. S pozdravem Laďa

martinsima*
hodnocení

0x

Ytong by se neměl lepit přímo k betonu. Prostě Ytong od podlahy musí být odďělen, takže stačí první řada na maltu nebo založit na lepenku. Jinak zeď může popraskat.

Martine, ale to nedoložíte nějakým doporučením od Xelly, že? Páč to tak není!

Dle školení z minulého měsíce se Ytong zdí v prvním řádku na maltu. A malta se klade klidně na beton. Pokud použijete lepenku, tak jí pak pracně odřezáváte?

doplněno 18.03.11 21:59: aha,,,,,,,stačí právě něco co oddělí zdivo od podlahy,,,,,,,
martinsima*

U Xelly to nenajdu, protože ty jejich návody jsou nanic. Také jsem psal že je možné použít maltu. Když je ale podlaha rovná, stačí právě něco co oddělí zdivo od podlahy. Podobný případ je i zakončení zdiva u stropu, nesmí být na doraz ke stropu.

doplněno 18.03.11 22:08:

Tady je pro zakladatele dotazu docela srozumitelný návod marketing.xella.cz/...

Já jsem jen chtěl tady napsat, že se nemá jen zamést podlahu a rovnou to zdít na beton. A ještě obyčejným stavebním lepidlem. :)

pandan

Mám dotaz, nemám zrovna po ruce lepenku, lze založit příčku na proužek linolea, nebo je to nesmysl..?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]