Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání a praskání podlahy

Od: kaletat* odpovědí: 6 změna:

Máme zhruba 6 měsíců položenou plovoucí laminátovou na novou dřevěnou podlahu z OSB desek. Pod plovoucí podlahy máme podlahové rohože. V prosinci nám začala v některých místech vrzat. Ze začátku jsme si toho nevšímali ale nyní se to nedá už vydržet jak to všude vrže ale hlavně praská. Chtěli bychom poradit jak by se dalo toho problému zbavit. Ještě malá poznámka v zimním období jak jsme topili tak jsme měli v místnistech vlhkost okolo 25%. Myslel jsem, že jak přestaneme topit tak to aspon trochu pomine.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. O příčinách toho vrzání nemám potuchy, ale RV v místnostech kolem 25 % je srovnatelné se Saharou a je s podivem, že ještě nejste mumifikováni. Jestli v tom nutíte žít děti, tak je to týrání svěřené osoby. Probuďte se, a jestli toho ještě budete schopni, tak si pořiďte nějaký zvlčovač ( například ultrazvukový ) a udržujete RV na hodnotě kolem 50 %. Pod 40 % je to již škodlivé. Možná i to praskání zmizne, neboť i ta plovoučka je na to sucho alergická. S pozdravem Laďa

kaletat*

Takových to problému jsme si vědomi, že to nepřispívá našemu zdraví. Ale i pokud susšíme nějaké mokré prádlo tak se vlhkost zvedne maximálně o 5%, takže si nejsem jist jestli ten nějaký zvlhkovač pomuže. Musíme si říct, že kvalitní zvlhkovač něco taky stojí a není to levná záležitost. Zrovna tuto chvíli 5 den netopíme v bytě ale vlhkost se zvedla ale na max. 40%, to bylo včera ale dneska ráno byla na 35%.

david4754

To si pište, že zvlhčovač pomůže. Zvlhčovač jede v kuse a jen doléváte (destilovanou) vodu, prádlo Vám uschne a tím se vypařování vody zastaví. Rozhodně zvlhčovač použijte, nastavte na minimální vlhkost a uvidíte sám!

standam*
hodnocení

0x

je otazkou kde to vrze, chtelo by to popsat lepe konstrukci nejlepe foto postupu praci pokud bylo udelane

25% = pravdepodobne spatne mereni, ale i tak muzes mit nizkou vlhkost

pokud jde vrzani od podkladu tj. OSB + podklad bude to na rozebrani

pokud jde vrzani od lamin.podlahy lze to resit rozebranim teto podlahy a naslednem naneseni silikonoveho oleje do zamku

doplněno 16.03.11 06:00:

je jeste otazkou co ve tvem pripade mas za podlahove rohoze pod lamin. podlahou

kaletat*

Skladba podlahy je: trámy cca 800 mm od sebe + latě 2x 50x50 mm křížem + OSB deska tl. 2x15 mm křížem na tom je mirelon + topná rohož od firmy Fenix + Pe folie + následná plovoucí podlaha. Plovoucí podlaha byla monotována na konci června, ale závady se začaly projevovat až se zažalo pořádně topit, myslím nějak na konci listopadu. Uvažoval jsem použít CC - přípravek na impregnaci spar, ale nikde jsem nenašle nějaké recenze. Ps. není problém přidat nějaké ty fota z práce.

standam*

Velky problem je uz ten rost zde mel prijit hranolek 10x8cm o rozteci do 45cm pak OSB, kde pod OSB melo byt penove tesneni

Pravdepodobne ti rost seschl a bude nutne ho znovu pretahnout, pokud se v miste mezi tramy na tvem rostu je suk, tak zde to muze praskat. Seschnuty rost ted nemusi sedet po 80cm, ale klidne po 160cm proto k tomu dochazi.

Delal jsem to take a po 1/2 roce jsem vse pretahl, na 50% krizeni rostu s nosnym tramem bylo vse volne.

Takze pravdepodobne rozebrat a znovu. Je, ale nutne zjistit zda chyba na rostu nebo lamin.podlaze.

Chyba dimenze rostu je jasna.

doplněno 16.03.11 08:02:

mstanda.rajce.idn/...

zde najdes ten rost

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]