Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kombinovaný plynový kotel

Od: karel20* odpovědí: 7 změna:

Kombinovaný závěsný plynový kotel Viadrus stáří cca.4 roky

Dobrý den,

při zapnutí teplé vody, mi teče často úplně studená voda a kotel spíná, vypíná, spíná ..., pokud si hraju s pákovou baterii (s proudem vody, někdy i 5 min) tak se někdy povede, že teče vlažná voda nebo úplně vařicí, zčnu-li teplotu baterii odlaďovat, začne zase téct jen studená voda. (je to tak u všech baterií v domě) Kotel slouží i k vytápění domu, na tento režim funguje bez problémů, tak se domnívám , že čidlem teploty vody to asi nebude. Rád bych znal nějaké Vaše nazory, než si pustím do bytu opraváře, jelikož minulý opravář vyměnil i zcela funkční věci.

Děkuji za náměty

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

že to není nový kotel?

Nedávno se to tu řešilo, výměník na teplou vodu bude zřejmě zarostlý...ale je třeba měřit a měřit a měřit. Opravaří kotlů jsou vyměnkáři, jen kutil umí opravit elektroniku u kotle.

doplněno 15.03.11 18:39:

Karle, výměník je asi zarostlý a musí se vyčistit vyměnit...

měřit... myslím tím hledat jinou příčinu, třeba čidla atd...

jaký máte kotel?

doplněno 16.03.11 17:11:

že by tento?

doplněno 16.03.11 17:11:

že by tento?
cukrar.rajce.idnes.cz/...

karel20*
hodnocení

zarostlý? kamenem? A co myslíte tím měřit, měřit a měřit?

stirecek*

Právě teď jsem dodělal ten výměník. Použil jsem nakonec kyselinu citrónovou a je jako nový. A když už jsem mělkotel rozdělaný, celý jsem ho vyčistil, hlavně ten výměník nad hořákem a trysky. Krásně hoří, krásně teplá voda, ale měl jsem to udělat před zimou. Jinak kdysi mě kotel taky vypínal, ale už nenaskočil a chyba byla v elektronice, údajně upadlý drátek nebo spíš studený spoj. Kotel naskočil a po chvíli vypl...

karel20*
hodnocení

Junkers Novastar ZW 23-1Ke 23

karel20*
hodnocení

mám Junkers Novastar ZW 23-1Ke 23

jambus*
hodnocení

0x

Dobrý den.

Nám to dělalo nedávo v létě podobně.Nakonec opravář řekl,že jsme měli uzavřený ventil od radiatorového okruhu a ,že v tom výměníku chyběla voda v primárním okruhu.Od té doby už ani v létě nazavírám radiatorový okruh a je to o.k. Ale to asi váš případ nebude,protože topná sezona neskončila a jak píšete-topí to dobře.Nicméně bych pro jistotu překontroloval množství vody v kotli a ev.tlak v expanzní nádobě a pak volal opraváře.

hop®
hodnocení

0x

Kotel má určitě zvlášť čidla na teplotu vody topné (do radiátorů) a vody "užitkové" (tedy té co teče z kohoutku). Je možná vadné toto čidlo, nebo spíše čidlo průtoku vody, které "sdělí" kotli, že je otveřený kohoutek teplé vody...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]