Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit vodovodní potrubí na zahradě

Od: lilil odpovědí: 13 změna:

Jak levně opravit železné potrubí na zahradě, které na pár místech po zimě popraskalo a nyní tam utíká voda. Jsou nějaké bandáže nebo spojky, která by tato místa utěsnila, aby se nemusela měnit část trubky?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

1x

Jak píše Milan, cípant je jedna z mála možností. Dá se i koupit hotový, ale jeden tuším 3/4" stál 150,-. Já mám na zahrádce prastarou železnou trubku a kdyby se měla celá vyměnit, musela bych se probourat až do sklepa. Tak jsem vzala kus potravinářské gumy (bílé) , hadicovou sponu a kousek měděného plechu. Gumu jsem přiložila na prasklinu, na to plech a přitáhla sponou, můžou se dát i 2. Drží to už několik sezón, nikde ani kapička, ale na zimu potrubí vypouštím. Patronka

PS. můžu to i vyfotit, pokud to není dost jasně popsáno

raadek*
Souhlasím s patronkou. Jenom doplním, že záleží na velikosti prasklin. Někdy stačí kousek rozřízlé gumové hadice a dvě sponky. Hlavně si dejte pozor na ty sponky. U levné se vám protočí stahovací šroub ještě dříve než začnete utahovat :) R.

bruk600*
hodnocení

0x

Utěsňování nebude mít žádný efekt. Já bych doporučil vyměnit vše z plast. Je levný a následně snadno opravitelný.

hodnocení

0x

nevím jak hodně je prasklé potrubí, ale existují "cípanty", kterým lze opravit praskliny.

poradte.cz/...

1jara*
hodnocení

0x

Poslechněte Bruka, pokud je prasklin víc tak se nevyplatí cípanty kupovat je to stráta času. Praskliny mohou být vlasové a časem to poteče na více místech.

lilil
hodnocení

patronko, prosím nafoťte to. děkuji

A jak vypadají cípanty?

patronka*

Omlouvám se za zdržení, teď jsem dorazila domů. Berte to jako v předjarní úpravě, přijde to aspoň očistit od rzi. Plech jsem dala mosazný, ale může být i měděný i pozinkovaný. Patronka

Jak opravit vodovodní potrubí na zahradě
lilil
hodnocení

Děkuji za foto.

jirbar*
hodnocení

0x

Ta moje taky na její zahradě nevypustila vodu a na jednom místě tříčtvrtka praskla (vedení je povrchové).

Tak jsem to prostě přešmiknul. Tu trubku v místě praskliny a spojil kouskem hadice s hadicovými sponami. Už to drží kolik let a nějaká ta kapka na zahradě přece nevadí. Jen to chce ten kousek hadice dát do horké vody, líp se natáhne.

Pochopitelně normálně bych to ozávitoval a dal holendr, jenže někam zašantročili závitořeznou hlavu.

hodnocení

0x

je mnoho řešení, třeba již několik let

cukrar.rajce.idnes.cz/...

doplněno 16.03.11 17:05:

Hope, nevím kdo vyrábí dodává, jen vím, že určitě v prodejně instalaterských potřeb mají a budou vědět poradit. Pomůže tazateli, když napíšu, že je od firmy Gabo?

Na obrázku vidí jak to vypadá, jak se montuje .

OK?

doplněno 16.03.11 17:06:

Hope, proč nedáte odkaz na "cípant"

hop®

Milane, proč tedy ještě nepřipojíte odkaz na konkrétní výrobek, třeba http://www.gebo.cz/? *sok*

hop®
hodnocení

0x

Jsou různé způsoby, nevím jak jste limitován(a) třeba financemi, ale asi bych doporučil spíš výměnu poškozeného potrubí za nový plast...

galan
hodnocení

0x

Dobrý den, záleží na průměru a také druhu materiálu potrubí :

vrsinsky.cz/...

rexcom.cz/...

hawle.cz/...

gebo.cz/...

eshop.vodka.cz/...

Jak opravit vodovodní potrubí na zahradě #2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]