Nejste přihlášen/a.
Jak levně opravit železné potrubí na zahradě, které na pár místech po zimě popraskalo a nyní tam utíká voda. Jsou nějaké bandáže nebo spojky, která by tato místa utěsnila, aby se nemusela měnit část trubky?
Jak píše Milan, cípant je jedna z mála možností. Dá se i koupit hotový, ale jeden tuším 3/4" stál 150,-. Já mám na zahrádce prastarou železnou trubku a kdyby se měla celá vyměnit, musela bych se probourat až do sklepa. Tak jsem vzala kus potravinářské gumy (bílé) , hadicovou sponu a kousek měděného plechu. Gumu jsem přiložila na prasklinu, na to plech a přitáhla sponou, můžou se dát i 2. Drží to už několik sezón, nikde ani kapička, ale na zimu potrubí vypouštím. Patronka
PS. můžu to i vyfotit, pokud to není dost jasně popsáno
Ta moje taky na její zahradě nevypustila vodu a na jednom místě tříčtvrtka praskla (vedení je povrchové).
Tak jsem to prostě přešmiknul. Tu trubku v místě praskliny a spojil kouskem hadice s hadicovými sponami. Už to drží kolik let a nějaká ta kapka na zahradě přece nevadí. Jen to chce ten kousek hadice dát do horké vody, líp se natáhne.
Pochopitelně normálně bych to ozávitoval a dal holendr, jenže někam zašantročili závitořeznou hlavu.
je mnoho řešení, třeba již několik let
doplněno 16.03.11 17:05:Hope, nevím kdo vyrábí dodává, jen vím, že určitě v prodejně instalaterských potřeb mají a budou vědět poradit. Pomůže tazateli, když napíšu, že je od firmy Gabo?
Na obrázku vidí jak to vypadá, jak se montuje .
OK?
doplněno 16.03.11 17:06:Hope, proč nedáte odkaz na "cípant"
Jsou různé způsoby, nevím jak jste limitován(a) třeba financemi, ale asi bych doporučil spíš výměnu poškozeného potrubí za nový plast...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.