Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveřní kování

Od: modixi* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dá sehnat tento zámek ( příloha obr. ), je to z vchodových dveří, bohužel nevím jaký výrobce kování( maco, roto apod. ) ...na zámku je napsáno MVZ 45/92...budu věčná za každou radu...díky Monika

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

patronka*
hodnocení

2x

Uvedená čísla jsou rozměry - 92 mm rozteč mezi střelkou a závorou, 45 mm vzdálenost osy otvorů od kraje zámku. Podle otvoru bych to typovala na zámek pro možnost bezpečnostního kování, které je přišroubováno pouze z vnitřní strany. Uvedeným parametrům bude vyhovovat více typů, dřív u nás vyráběly zámky pouze FAB a HOBES, dnes jsou možnosti různé. Pokud nejste někde na samotě, vemte zámek do nejbližšího železářství a prodavač Vám najde stejný, nebo rozměrům odpovídající typ. Patronka

doplněno 15.03.11 11:19:

Nejspíš máte s plastovými dveřmi pravdu, zámek nemá osazení z čelní strany. Moje znalosti jsou sice značné, leč poněkud zastaralé. Plastové dveře jsem nikdy zblízka neviděla. Patronka

pecenkav*

to je sice vcelku spravna odpoved, ale pokud bych sel na vymenu tohoto zamku ja, tak jak je videt z fotky, vypada to na zamek do plastovych vchodovych dveri, ten bych sel spis sehnat ten samy do prodejny na plastova okna a dvere, vetsinou byva na objednavku, jyny zamek nemusi pasovat a nemusi ho byt za co pridelat,

hop®
hodnocení

2x

Asi bych hledal na http://www.hobes.cz/

modixi*
hodnocení

tak na hobes jsem ted koukala, ale tyto rozměry ( 92/45 ) jsem tam bohužel nenašla :(

modixi*
15.03.11 10:42
hodnocení

obrázek

Dveřní kování

hodnocení

0x

Zámky řady MVZ jsou prodávány firmou Roto. Tenhle typ jsem sice na netu nenašel, ale je možné, že jde o starší typ, který už aktuálně v nabídce není. To je však pouhá domněnka. Zkuste popsat podrobněji, co je s tím zámkem, mám v Rotu určité kontakty, třeba bych pro Vás něco v tom mohl zařídit. .

modixi*
hodnocení

Dobrý den, děkuji velice za odpověď, to by bylo super :) jde o to, že ten jazýček vedle díry na klíč se nějak zasekává, nevrací zpátky apod. je jaksi vyviklaný...nevím jak to přesně popsat :)) ty dveře jsou podle všeho už tak 10-15 let staré, plastové...prý od nějaké firmy z Turnova nebo Trutnova, nevím jací výrobci jsou odtud...

dzakyrka

Dobrý den,

já mám podobný problém se stejným zámkem MVZ 45/92. Zlomil se v zámku mechanizmus, který při zmáčknutí kliky otvírá jazýček v zámku. viz.obr. Máte ještě možnost sehnat - opravit tento zámek.

předem děkuji za odpověď

Dveřní kování #2
jiridolnik

Dobrý den!

Vyřešil jste svůj problém se zámkem MVZ 92/45 popsaný na www.poradte.cz - případně jak?

Děkuji za odpověď

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Taky jsem v té věci poznal jeden z druhů kování do plastových dveří. Taky se nám to uvnitř rozpadlo a museli jsme čekat několik dní, než to oknařský mechanik dodal a zamontoval. Já můžu jen dodat, že je navýsost nutné tyto zámky častěji promazávat a hlavně, jak se začnou chovat jakkoliv podezřele. Zasekávat, váznout klika a nebo tížeji zamykat hned řešit a vyměnit. Jinak příjde okamžik, že s tím bude problém na několik dnů. Ta naše sranda stála asi 1500 Kč. Už to bylo 13 let staré. A naštěstí se k těm dveřím dalo dostat z druhé strany a křídlo vyhnat z pantů.

pavelkorab
hodnocení

0x

Tato diskuze mi pomohla, řeším přesně stejný problém s vložkou MWZ 45/92, klika visí dolů a neotevírá západku - zobáček. 15 let staré plastové dveře. :)V běžném železářství v Turnově kroutí hlavou. Musím tedy za plastovými truhláři dveří. nebo na ROTO server.

Děkuju

Dveřní kování #3
vosa*

Zajímalo by mne,jak to ti přede mnou vyřešili a zda náhradu za zámek MVZ 45/92 sehnali.

Případně kde a jaký.Díky

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]