Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kde se dá sehnat tento zámek ( příloha obr. ), je to z vchodových dveří, bohužel nevím jaký výrobce kování( maco, roto apod. ) ...na zámku je napsáno MVZ 45/92...budu věčná za každou radu...díky Monika
Uvedená čísla jsou rozměry - 92 mm rozteč mezi střelkou a závorou, 45 mm vzdálenost osy otvorů od kraje zámku. Podle otvoru bych to typovala na zámek pro možnost bezpečnostního kování, které je přišroubováno pouze z vnitřní strany. Uvedeným parametrům bude vyhovovat více typů, dřív u nás vyráběly zámky pouze FAB a HOBES, dnes jsou možnosti různé. Pokud nejste někde na samotě, vemte zámek do nejbližšího železářství a prodavač Vám najde stejný, nebo rozměrům odpovídající typ. Patronka
doplněno 15.03.11 11:19:Nejspíš máte s plastovými dveřmi pravdu, zámek nemá osazení z čelní strany. Moje znalosti jsou sice značné, leč poněkud zastaralé. Plastové dveře jsem nikdy zblízka neviděla. Patronka
to je sice vcelku spravna odpoved, ale pokud bych sel na vymenu tohoto zamku ja, tak jak je videt z fotky, vypada to na zamek do plastovych vchodovych dveri, ten bych sel spis sehnat ten samy do prodejny na plastova okna a dvere, vetsinou byva na objednavku, jyny zamek nemusi pasovat a nemusi ho byt za co pridelat,
Zámky řady MVZ jsou prodávány firmou Roto. Tenhle typ jsem sice na netu nenašel, ale je možné, že jde o starší typ, který už aktuálně v nabídce není. To je však pouhá domněnka. Zkuste popsat podrobněji, co je s tím zámkem, mám v Rotu určité kontakty, třeba bych pro Vás něco v tom mohl zařídit. .
Dobrý den, děkuji velice za odpověď, to by bylo super jde o to, že ten jazýček vedle díry na klíč se nějak zasekává, nevrací zpátky apod. je jaksi vyviklaný...nevím jak to přesně popsat
) ty dveře jsou podle všeho už tak 10-15 let staré, plastové...prý od nějaké firmy z Turnova nebo Trutnova, nevím jací výrobci jsou odtud...
Ahoj. Taky jsem v té věci poznal jeden z druhů kování do plastových dveří. Taky se nám to uvnitř rozpadlo a museli jsme čekat několik dní, než to oknařský mechanik dodal a zamontoval. Já můžu jen dodat, že je navýsost nutné tyto zámky častěji promazávat a hlavně, jak se začnou chovat jakkoliv podezřele. Zasekávat, váznout klika a nebo tížeji zamykat hned řešit a vyměnit. Jinak příjde okamžik, že s tím bude problém na několik dnů. Ta naše sranda stála asi 1500 Kč. Už to bylo 13 let staré. A naštěstí se k těm dveřím dalo dostat z druhé strany a křídlo vyhnat z pantů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.