Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace zdi

Od: dcmen odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer

před nějakou dobou jsem byl nucet kvůli loupání barvy oškrábat zdi a vyštukovat

ale štukování se nezdařilo, jak jsem chtěl, jak se blížíl večer tak to bylo horší a horší (mou blbosti, dělal jsem to u slabé lampičky)

tudíš budu muset udělat opravu

nechce se mi s tím moc hrát a tak jdu za váma pro radu jak to lze nejjednodušší cestou opravit

je keraštuk řešením nebo je lepší sadrova (omitka, stěrka nebo jak se to jmenuje)?

předem děkují

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

sanyo*
hodnocení

0x

Takže tady ti moc lidí neodpoví, protože většina "rádců" je z řady lidí, kteří si chtějí zlepšit teplo domova a také dodají ke svému umu také pili, houževnatost a hlavně chuť. Pokud to postrádáš, tak nic nedělej, nebo dej to firmě či meloucháři. A nebo tu udělej ve dne či při pořádným světle, znovu a pořádně, poraď se o materiálu. Pokud si s tím nechceš moc hrát, tak tady je každá rada ne tak drahá jako nemožná. Omlouvám se za upřímnost ... a pouze dodávám, že pokud máš na stropě stropní svítidlo či zářivku, která vrhá světlo hned do strany na plochu stropu, tak to nesrovnáš nikdy, protože při těchto světlech je vidět každá nerovnost., nejlepší je tam dát lustr nebo světlo ( byť jednožárovkové )na nějakém závěsu či tyčce a máš pokoj. Úplně nejlepší jsou zapuštěné bodovky do stropu ( sádrokartonu), ale to je jina asi kapitola.

dcmen
hodnocení

no určitě to chci udělat pořádně ale už se nechci piplat se štukem a i z otoho důvodu bych rád použil sadru, protože jedna stěna bude ze sadrodesek tudíš ať není jedna strana hladka a druhá štukovaná

tudíž mě zajímalo jestli to lze a jak se to vlastně pracuje se sádrou

briketa007*

Zdravím, se sádrou se pracuje velmi dobře a hlavně se dá i brousit. Takže co se nenatáhne rovně se případně dobrousí vibrační bruskou.

tomasek*
hodnocení

0x

A v jakém stavu je teď ta omítka? V bytě jsem také nedávno dělal na některých místech nové omítky (Keraštukem). Jedna várka (kýbl) byla asi špatná a výsledek dost tristní (na některých místech keraštuk nedržel, ačkoli penetrace byla udělána dobře, někde byly praskliny). Buď ona místa vzít znovu keraštukem a nebo nedám dopustit na Rokofinal plus. Je to v podstatě finish tmel - dá se použít jak na sadrokarton, tak i na panel apod. Aplikuje se a brousí skvěle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma rokofinal

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]