Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vjezd do garáže - schod

Od: danielk* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, potřeboval bych poradit. Mám před garáží schod a potřeboval bych tam udělat betonové nájezdy. Měl jsem tam do teď kovové, ale ty mi pochopitelně někdo ukradl... Schod je vysoký cca 15 cm a chodník je zámkovka. Poradí někdo prosím jak na to? Potřeboval bych jen dva cca 30ti centimetrové nájezdy . Díky za rady a tipy...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Těch 15 cm není mnoho, pokud je chodník ze zámkové dlažby Váš, soukromý, a dostatečně široký, tak bych já osobně zámkovou dlažbu na celé šířce před garáží částečně rozebral a podsypal do kopce směrem ke garáži a dlažbu znovu položil... to je výhoda zámkové dlažby...rovina se dá částečně prohnout... jak vlna...

někdy se trefovat na nájezdy je obtížné...hik :D

danielk*
hodnocení

Chodník je bohužel města. Rozebrat dlažbu nemůžu. Už takhle se divím, že si soused dovolil udělat na chodníku nájezdy. Ale když je má on, tak já můžu taky... :-P

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Já si osobně na rozdíl od Vás myslím, ba dokonce jsem o tom přesvědčen, že nikdo nemá právo Vás omezovat ve Vašich právech. A to ani jakákoliv státní, nebo i obecní, či městská správa. Jsem přesvědčen, že to, co se zde snažíte řešit nějak pokoutně a hledáte cesty jak to udělat, aby město na Vás nemohlo, je povinnost města a musí to udělat na své vlastní náklady. Tudíž já bych zašel na stavební úřad, na správu města, nebo za starostou a zeptal se jich, co s tím míní udělat a jestli to chtějí řešit soudní cstou. Ještě bych jim nabídl možnost, že si to v rámci vstřícnosti udělám sám. S pozdravem Laďa

danielk*
hodnocení

Ono totiž tady byl chodník z kterého se do garáža dalo zajet v pohodě. Potom město dělalo novej, ze zámkové dlažby a položilo ho níž a rovně. Kdysi byl od domu k silnici šikmo, kvůli vodě. Myslím si, že je to dobrý nápad zajít na město. Mě spíše zajíma jak tam ten nájezd postavit fyzicky. Ovšem děkuji za svělý tip :)

fanus*

pokud chodník po rekonstrukci není tak jak byl a Vám to způsobuje nějaké problémy, nezbývá než souhlasit s laďou a vydat se za tím, kdo rekonstrukci provedl.

hodnocení

0x
Takto to dopadne, když tazatel dodá v zadání otázky málo informací! Psal jsem ...pokud je to Váš soukromý chodník... Samozřejmě můžete s úspěchem žádat o nápravu město jako zhotovitele chodníku, který Vám brání v řádném a nerušeném užívání Vaší nehnutelnosti. Podejte písemnou žádost o nápravu tohoto stavu, i s případným návrhem řešení. Dále Vám doporučuji oběhnout sousedy, kteří mají stejný problém. Spojte svoje síly a nápady. Například ten soused, který už si nájezdy udělal, může v případě úrazu kvůli nim mít problém, město se zbaví zodpovědnosti, soused zaplatí pojišťovnu, bolestné, ušlý zisk, společenské uplatnění a bůhví co ještě šikovný právník vymyslí, a ještě pokutu městu nebo obci. Braňte se, nebuďte bázliví. Požádejte o písemné záruky, že obec Vám proplatí náklady, pokud Vám povolí zabezpečit úpravu třeba svépomocně. Dotaz: nepozorujete Vy nebo sousedé po odstranění původního nepropustného chodníku zatékání vody do objektu? Další důvod do žádosti...

hodnocení

0x

foto vjezdu alespon z mob. tel. by nebylo . .?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]