Nejste přihlášen/a.
Poraďte mi prosim jak udělat dřevěnou terasu. Chci udělat do zahrady malou dřevěnou terasu (pár trámků a na to prkna asi 2x2 metry),k francouzskému oknu, nechci betonovat. Představoval bych si ubrat trochu zeminy a uložit na nějaký štěrk nebo kamen. drť. Jak postupovat? Čím nejlépe ošetřit dřevo a jak velké trámky? Díky Petr.
Dobrý den. Záleží na tom, kolik chcete investovat financí. Jedna z možností je do betonových patek zabetonovat ocelové pozinkované držáky , které ponesou trámy, na kterých budou přišroubována prkna. Další, ještě jednodušší alternativa je použít zemní vruty, které jsou ocelové a pozinkované. Ty jednoduše zašroubujete přímo do zeminy a celou konstrukci upevníte opět stejným způsobem, jak na betonových patkách. Ty zemní vruty se používají na zakotvení držáků na FV elektrárny a jejich životnost je rozhodně dostatečná i pro Vaši terasu. Cenu sice nevím, ale běžně je mají v OBI, Baumaxu a Hornbachu a pod. S pozdravem Laďa
Asi to budete dělat podobně jako na tomto videu mojeterasa.cz/... ale použijete dřevo.
Já bych si to nedělal ze dřeva ale zkusil bych ten WPC je na něj záruka 25 let a je bezúdržbový a není to zas nějak drahý
.Dal jsem si to na balkon a nemá to chybu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.