Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
další můj všetečný dotaz zní, zemnící pásek se pokládá pod základ pouze vnějších základových pásů, nebo se vkládá i pod vnitřní základové pásy, uvnitř domu. Zda víte, kolik se pásek ve spojce překládá přes sebe a po kolika metrech musí být spoj pásků proveden. Nemám moc přehled v normách co se týče zemnění, ovšem nechci platit za odborníky, jelikož to není těžká práce. A zároveň se chci optat, zda máte někdo zkušenosti s rozvodem vody, zda je lepší vyvést vodu hned u první základové spáry a dále ji vést po desce ke kotli, nebo zda ji vést pod deskou až do místa vyústění u kotle.
Děkuji za Vaše odborné rady a připomínky.
Vždy dvě spojky kousek od sebe, stačí 30cm, tak aby se to dobře montovalo. možné je i spojit svárem. Vždy je potřeba spoj natřít třeba gumoasfaltem stejně jako přechod vývodů hromosvodu mezi zemí a vzduchem - stačí 30cm do země a pár na zem.
S vodou nevím, tak neporadím...
A pokud mám zemnící pásek dlouhý 25 metrů, tak jej nemusím stříhat a spojovat vždy až po těch 25 metrech, nebo mám pásek stříhat a spojovat. Gumoasfaltem natřít vždy až po spojení, že? Děkuji moc za každou radu.
Tak kdyby Vám měl zbýt třeba 8m dlouhý zbytek tak je lepší ho uříznout a použít jinde. Natřít samožřejmě až po spojení. Přípravu pro svody hromosvodu vytáhněte kulodrát 10´ taky připojený na 2 svorky SK.
To ano, ale mě by zajímalo, zda když budu mít třeba 60 metrové klubo, které mi stačí na obvod komplet domu, tak vlastně mohu využít pouze jeden spoj a celé zemnění bude v jednom kuse. Pak potřebuji pouze spojky na vyvedení drátů nad úroveň terénu.
doplněno 14.03.11 15:06:A ještě zda musím položit pásek i pod vnitřní nosnou příčku, nebo stačí jen po obvodu domu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.