Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odpojení elektriky - stíhám to zaplatit?

Od: joana odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, obracím se s otázkou tady na poradnu protože telefonát na uvedené číslo v dopise je snad nemožný.

Můj dotaz.

Přišel mi dopis od pražské energetiky s názvem- Poslední výzva před přerušením dodávky elektřiny. Evidují dlužnou částku 9500kč.Dopis je odeslán 08.03.2011. Při tom 7200kč jim bylo posláno 04.03.2011. do konce týdne doplatím 2300kč. Což je celková dlužná částka. Oni píší- Vpřípadě , že neobdržíme důlužnou částku do 23.03.2011, budeme nuceni přerušit vám dodávku elektřiny. Nejsem si jistá zda, když do konce týdne doplatím dlužnou částku, nepříjde v dalším týdnu s energetiky technik nás odpojit. (podezření mám proto, že mou platbu 04.03.2011 neberou v potaz) Můžete mi prosím poradit co mám dělat? Mohu se snad spoléhat na to, že mám zaplaceno v termínu včas? Na obě telefoní čísla uvedená v dopise jsem volala.Na každé z nich 5 m inut a žádný operátor po tu dobu nebyl k dispozici.Opravdu nevím jak se zachovat..

Děkuji za případné rady nebo zkušenosti. Johana Cibulová

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Vaši platbu před odesláním dopisu určitě ještě neevidovali. Jestli jste to poslala přes banku, počítejte cca 2dny (složenkou ještě déle) než se to octne u nich na účtě. Pak to ještě někdo musí zaevidovat do jejich systému. Normálně doplaťte co dlužíte a to co nejdříve a jestli chcete mít jistotu, a nemůžete se dovolat, napište doporučený dopis, kdy akolik jste zaplatila.

joana
hodnocení

Posílala jem to poštovní složenkou.Díky za radu s doporučeným dopisem.Po doplacení to nejspíš udělám.

Jdu tam opět zkusit zavolat.(Jen je nad mou trpělivost poslouchat deset minut-Všichni operátoři jsou momentálně zaneprázdnění, vyčkejte...) :-Z

annyfi*
hodnocení

0x

V tomhle případě je každá rada marná. Prostě se musíte s nimi nějak spojit a domluvit se s nimi. Zkuste najít na netu jiná tel. čísla a pak už jen volejte a volejte. Zapojení vás pak bude stát další cca 3000,- kč pokud vás odstřihnou.

joana
hodnocení

Dovolala jsem se. Platbu již mají.V době vystavení dopisu ji ještě neměly zaevidovanou.

Díky za odpovědi.

buss
hodnocení

0x

Máte internet? Tak naskenujte odeslané platby a zašlete, nebo co tak zajít na jejich úřadovnu? Než to projde jejich systémem po uhrazení, tak odesílají dopis, nedělá to jeden úředník..

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Jedna věc je, kdy jste měla zaplatit a druhá věc je, kdy jste zaplatila a třetí věc je kdy Vám odeslali dopis a čtvrtá věc je kdy platba byla připsána na jejich účet a pátá věc je, jak proběhla platba a šestá věc je, jestli jste použila u paltby ten správný variabilní sybmbol. Čili do hra vstupuje celá řada údajů,termínů a také lidských faktorů. Nepředpokládám, že by někdo zrovna 23.3.2011 přišel a odpojil elektroměr. To určitě ne. Ale čas je proti Vám a tak jedinná relevantní možnost je průkazně doložit, že platby proběhly a že se jedná zřejmě o administrativní chybu. Mimochodem, ty dopisy ve většině případů vytiskne počítač automaticky. Není tam někde náhodou napsáno - pokud jste již dlužnou částku uhradila, považujete totu upomínku za bezpředmětnou? Jinak nejrychlejší a nejlepší je osobní jednání. Asi bych tam zajel osobně a osobně ty doklady předložil. Nebo to celé sepsat a poslat, ale chtělo by to přímo na referenta, který je v dopise podepsán.S pozdravem Laďa

jabraka*

Nejhorší je,že reklamace vyřizuje úřadovna v Ústí n L.Ředitelství a fakturace třeba v Brně a další inkasní středisko v Kardašově Řečici.Navštiv je všechny! JABRAKA

hodnocení

0x

nevím odkud jste, ale dojděte do pobočky, vezměte všechny potřebné doklady. Vše vyřešíte na místě a v klidu. Nemusíte jezdit na mnoho míst...

klk
hodnocení

0x
Naskenuj doklad o zaplacení a odešli mailem s potvrzením o přečtení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]