Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pergola - jaký nejvhodnější nátěr?

Od: odjinud* odpovědí: 4 změna:

Ahoj,

stavíme na chatě pergolu a zvažujeme jaký nejvhodnější nátěr. Pergoly jsme už dělali dvě, ale to bylo hoodně dávno a suveréně mezi lazurami kraloval luxol. Předpokládámn, že jsou dneska přece jen barvy trochu dál a na trhu jsou i lepší barvy... (přece jen ta původní pergola tak trochu za těch 20 let uhnila, takže luxol asi nebude úplně top).

Co byste doporučuli? Má to být laxurový lak, co by vydržel (moc nevybledl) a hlavně ochránil dobře dřevo před plísní a hnilobou atd. Má cenu před tím dřevo ještě něčím penetrovat?

Samozřejmě je mi jasné, že pravidlelná obnova nátěru je potřeba vždy a že i tak pergola nevydrží věčně; jde jen o to s čím už máte vy nebo vaši známí nějakou dobrou zkušenost.

Předem díky moc za vaše rady.

odjinud

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

avena*
hodnocení

0x

Doporučil by som Xyladecor Oversol alebo Royal. S tým Oversolom mám skúsenosti a zatiaľ nemôžem naň nič zlé povedať.

subinamacher*
hodnocení

0x

Záleží na tom jestli máte trámy hoblované.Já jsem používal barvu Herbol a jsem spokojený.Prodávají i impregnaci stejné značky.Známý mají nátěr od Remmers a jsou taky spokojení...

odjinud*

Je to hoblované.

Ještě dotaz - laťě už mají nějaký základní penetrační nátěr - tak na ty už asi rovnou lazuru, ne?

A ostatní penetrovat a pak lazuru, že?

patronka*

Latě není nutno penetrovat, lazura udělá stejnou službu, penetrace v překladu znamená proniknutí. Já osobně stále ještě na vnější konstrukce používám Lazurit. Mám takovou zajímavou zkušenost - před několika lety se mi v chaloupce objevila dřevomorka. Když jsem se pustila do asanací, dřevěné prvky které byly povrchově upraveny Luxolem byly naprosto nepoškozené i když Luxol údajně insekticidy neobsahoval. Patronka

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]