Nejste přihlášen/a.
Zanedlouho mi budou dělat topenáři podlahové topení ve dvou místnostech.
Abych byl v obraze, co mi budou nabízet, tak mne zajímá jaké druhy existují.
Dá se vybírat i z různých výšek?
Je 50mm standard?
Něco jsem našel zde: www.tepelna-izola/...
Díky
Nejprve je nutno vědět,zda to bude podlahovka v patře,nebo v nepodsklepeném přízemí.Mezi přízemím a patrem pro tepelnou izolaci stačí i těch 10 cm.
Pro izolaci podlahovky na základové desce,nebo dokonce hlíně,je potřeba 20 cm.
Ta deska na odkazu je t.zv.Systémová deska podlahového topení.Slouží k upevnění a správnému rozložení flexibilní topné trubky.
JABRAKA
Dobrý den. Ta Vaše otázka visí ve vakuu. Jakákoliv tloušťka je lepší jak žádná. Z toho vyplývá, že tloušťku izolace a to kdekoliv volíme na základě toho, jaký dům vlastně chceme postavit , čili jaké chceme mít tepelné ztráty , tudíž kolik si určíme budoucí platby za energie. A je úplně jedno, jestli zateplujeme stěny, podlahu, strop, či volíme jaká že tam dáme okna. U rekonstrukcí jsme samozřejmě nejvíce omezeni právě ve výšce podlahové konstrukce. Také záleží na tom, jestli to podlahové topení bude v podsklepených místnostech, nebo v nepodsklepených, přímo na zemině. U novostaveb je potřeba počítat s náklady za energie v budoucnu, které budou stoupat a s tím, že už nikdy tu izolaci dobrovolně nezvětšíte. Z toho jednoznačně vyplývá, že méně jak 20 cm ani nemá cenu. Ale 5 cm je výsměch pro Vaši peněženku. S pozdravem Laďa
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.