Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaká výška polyst. pro podlahové vytápění

Od: jkr® odpovědí: 4 změna:

Zanedlouho mi budou dělat topenáři podlahové topení ve dvou místnostech.

Abych byl v obraze, co mi budou nabízet, tak mne zajímá jaké druhy existují.

Dá se vybírat i z různých výšek?

Je 50mm standard?

Něco jsem našel zde: www.tepelna-izola/...

Díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Nejprve je nutno vědět,zda to bude podlahovka v patře,nebo v nepodsklepeném přízemí.Mezi přízemím a patrem pro tepelnou izolaci stačí i těch 10 cm.

Pro izolaci podlahovky na základové desce,nebo dokonce hlíně,je potřeba 20 cm.

Ta deska na odkazu je t.zv.Systémová deska podlahového topení.Slouží k upevnění a správnému rozložení flexibilní topné trubky.

JABRAKA

avena*
hodnocení

0x

Dával som elektrické pod. kúrenie a bolo mi doporučené 8 cm od firmy, ale dal som 10 cm EPS 300.

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Ta Vaše otázka visí ve vakuu. Jakákoliv tloušťka je lepší jak žádná. Z toho vyplývá, že tloušťku izolace a to kdekoliv volíme na základě toho, jaký dům vlastně chceme postavit , čili jaké chceme mít tepelné ztráty , tudíž kolik si určíme budoucí platby za energie. A je úplně jedno, jestli zateplujeme stěny, podlahu, strop, či volíme jaká že tam dáme okna. U rekonstrukcí jsme samozřejmě nejvíce omezeni právě ve výšce podlahové konstrukce. Také záleží na tom, jestli to podlahové topení bude v podsklepených místnostech, nebo v nepodsklepených, přímo na zemině. U novostaveb je potřeba počítat s náklady za energie v budoucnu, které budou stoupat a s tím, že už nikdy tu izolaci dobrovolně nezvětšíte. Z toho jednoznačně vyplývá, že méně jak 20 cm ani nemá cenu. Ale 5 cm je výsměch pro Vaši peněženku. S pozdravem Laďa

hodnocení

0x

Doporučuji levnější EPS 100Z, úplně vyhoví Vašemu požadavku a tlouška... to již napsal Láďa, dejte kolik můžete, ve dvou až třech vrstvách alespoň 10-15cm...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]