Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Právnické - nájem a exekuce

Od: morritana* odpovědí: 3 změna:
Jsem vlastníkem 2. Patrové nemovitosti - spodní patro pronajímám mladému páru ( cizí, nikdo z rodiny). Máme vyhotovenou nájemní smlouvu, kde jsme podepsaní ( i strana pronajímatele a i strana nájemce), ale není to potvrzené žádnými úřady.Je nutné mít smlouvu o nájmu nějak notářsky zpracovanou, co když na někoho z mladého páru bude v budoucnu exekuce? Nemám sice na mladý pár žádné rodinné vazby, jak s tomuto mám bránit? Nerada bych , aby mě někdo zabral majetek , který je můj. Jak se případně bránit?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

buss
hodnocení

0x

Když chcete platit, tak za právníkem ať zpracuje smlouvu. Co vám seberou, když je to vaše? V tom bytě je váš majetek?

qwert*
hodnocení

0x

Zajděte s nimi k notáři a nechejte jen ověřit podpisy, stojí to tak 40kč za jeden podpis. To je vše. Vaši nemovitost vám vzít exekutor nemůže, ale co se může stát je, že exekutor zabaví něco v místnostech, kde bydlí ten pár, pokud se bude důvodně domnívat, že ten majetek patří jim.

Jen upozorním, že jste povinni příjmy z pronájmu nemovitosti zdanit, občas se na to zapomíná a následky bývají nepříjemné.

Co se týče toho zdanění,záleží co je ve smlouvě,je-li její součástí i částka za nájem,pak je to horší,je to na papíře a lze to prokázat.Pokud tam není,těžko někdo bude tazateli dokazovat,za kolik to pronajímá a tudíž kolik by měl zaplatit jako daň.

Co se týče případné exekuce,z toho bych měl docela vážné obavy,pronajímal jsem taky byt v domě,kde jsem zároveň bydlel a musel jsem to taky řešit, i když na samotnou exekuci ještě nedošlo.Myslím,že pak exekutora nezajímá,ve kterém bytě dlužník pobývá,prostě otevře všechny byty a vezme si to nejcennější,alespoň nám to tenkrát tak bylo naznačeno.Jestli lze toto 100% ošetřit,nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]