Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Strojní omítka nebo klasika

Od: pepinok* odpovědí: 1 změna:

Dobrý den

Renovuji starou chalupu.Omítky většinou nestály za nic, tak jsem je všechny otlouk až na kamen a cihlu.

Chtěl bych se poradit jestli je lepší strojní omítka nebo klasická ruční. Zdi jsou většinou kamenné a příčky cihla.

Také rovina není místy dokonalá( někde je hrb jako prase)

. Jedná se o cca 4 místnosti+ chodba.

A jak mě to vyjde cenově, jaký je mezi nima rozdíl cenový a kvalitativní.

Díky za všechny rady.

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

drkan*
hodnocení

0x

Nedá se jednoznačně říct jestli je lepší strojní nebo klasická, jde vlastně jen o rozdílný způsob přípravy a aplikace téže hotové suché směsi. Pro strojní potřebujete 380V přípojku s tuším min. 35A jištěním, což někdy bývá problém, pak přívod vody se stálým tlakem. Myslím, že ta strojní drží líp na podkladu díky rozstřiku kterým se nanáší, otloukal jsem kousek takto nanensené malty a kousek dělané ručně a ta strojní šla o něco hůř od podkladu. U strojní je zaručená všude stejná směs, pokud si budete dělat omítku v míchačce, tak je každá várka trochu jiná, ale pokud se to vyloženě nešidí, není to nic co by ovlivnilo kvalitu, jen se s tím nadřete. Někdo říká, že u strojní skončí spousta malty na zemi, ale ono je to asi jako se vším - musí se to umět, na zemi nebylo skoro nic. Mě ta strojní vyšla na 230,-Kč/m2 včetně apu lišt, rožků a perlinky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]