Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příčky z dřevotřísky v paneláku

Od: stipee* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den,

nemám vůbec zkušenosti v tomto ohledu (ani se stavební terminologií _ omlouvám se tedy předem za přílišnou laickost) a proto prosím o radu ohledně vnitřních příček panelového bytu (rok výstavby 1978). Příčky jsou z nějaké dřevotřísky, vsazené do betonového rámu (pilíře a překlad _ v jednotlivých pokojích jsou takové výklenky) a nejraději bych je nahradil zděnými příčkami asi nejlépe z Ytongu? Chtěl bych proto znát názor někoho, kdo už to dělal resp., jestli je to dobrá cesta nebo by bylo lepší nechat původní stav a překrýt je sádrokartonem (což se mi moc nechce). Dále pak jaký by byl postup a jaká by mohla být cena (samozřejmě jen orientačně) u jednotlivých variant. Jaká varianta bude lepší na tlumení hluku?

Předem moc děkuji

Martin

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

bohuzel tento typ pricky neznam, ale hlukove bude lepsi SDK + izolace nez Ytong

u SDK steny neni zas tak nutna tl.hluk.izolace (od 50mm uz neni takovy rozdil) lepsi je dat na kazdou stranu a 2xSDK

jabraka*
hodnocení

0x

Tyto příčky znám velice dobře.Řekl bych, něco jsem se na nich napracoval.Je velice hloupá rada,tyto stěny vyměňovat za něco jiného.Jediná jejich nevýhoda je v jejich nepřesném sesazení,spoj a spára mezi nimi leckdy dělají schod.Není problém pomocí flexibilního lepidla tuto stěnu srovnat,případně perlinkou zpevnit.Drahý a mechanicky nepevný sádrokarton nechci ani vidět.Tlumicí schopnosti těchto příček jde dosáhnout jen sádrovláknitými deskami.Spára u stropu se dá pak elegantně zakrýt polystyrenovou lištou.

Docela mě irituje,když někdo použije na panelákovou stěnu sádrokarton a pak se snaží napodobit na něm strukturu štukované zdi.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]