Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nemám vůbec zkušenosti v tomto ohledu (ani se stavební terminologií _ omlouvám se tedy předem za přílišnou laickost) a proto prosím o radu ohledně vnitřních příček panelového bytu (rok výstavby 1978). Příčky jsou z nějaké dřevotřísky, vsazené do betonového rámu (pilíře a překlad _ v jednotlivých pokojích jsou takové výklenky) a nejraději bych je nahradil zděnými příčkami asi nejlépe z Ytongu? Chtěl bych proto znát názor někoho, kdo už to dělal resp., jestli je to dobrá cesta nebo by bylo lepší nechat původní stav a překrýt je sádrokartonem (což se mi moc nechce). Dále pak jaký by byl postup a jaká by mohla být cena (samozřejmě jen orientačně) u jednotlivých variant. Jaká varianta bude lepší na tlumení hluku?
Předem moc děkuji
Martin
Tyto příčky znám velice dobře.Řekl bych, něco jsem se na nich napracoval.Je velice hloupá rada,tyto stěny vyměňovat za něco jiného.Jediná jejich nevýhoda je v jejich nepřesném sesazení,spoj a spára mezi nimi leckdy dělají schod.Není problém pomocí flexibilního lepidla tuto stěnu srovnat,případně perlinkou zpevnit.Drahý a mechanicky nepevný sádrokarton nechci ani vidět.Tlumicí schopnosti těchto příček jde dosáhnout jen sádrovláknitými deskami.Spára u stropu se dá pak elegantně zakrýt polystyrenovou lištou.
Docela mě irituje,když někdo použije na panelákovou stěnu sádrokarton a pak se snaží napodobit na něm strukturu štukované zdi.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.