Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

AKU vrtačka přímo na trafo?

Od: maeda® odpovědí: 16 změna:

U AKU vrtačky mě došla baterie. Bylo by možno připojit vrtačku přes trafo na střídavý proud?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladislavtikal*
hodnocení

1x

dnes se daji baterie repasovat jen vam vymeni clanky vevnitr

des*
hodnocení

0x

Připojit se dá,jen bude poní nafurt.

patronka*
hodnocení

0x

Pokud je to nějaký levnější kousek Made in China tak vyhodit. U značkových se dá repasovat, nebo dokoupit nový akumulátor. Já jsem si ze své první AKU 14 V ponechala jen rychloupínací sklíčidlo a to teď občas používám upnuté do normálního u vrtačky Narex 13C2H3. Nově používám 18 V se dvěma akumulátory a rychlonabíjením ( cca 1 hod.) a dvousklíčidlovou taky 18 V.

pravdomluvny*
hodnocení

0x

Samozřejmě lze akuvrtačku napájet přes nějaký síťový napáječ, ale tím přijdeš o její hlavní přednost - nezávislost na síti. A proud musí být pochopitelně usměrněný. Napětí stejné, jako má původní baterie.

lui*
hodnocení

0x

Nešlo. Musí být stejnosměrný. A vzhledem k proudu, a tím pádem nutnému velkému průřezu přívodních kabelů, bych do toho já nikdy nešel.

cyril*
hodnocení

0x

Ano, toto připojení možné je. Otázkou však je, k čemu to bude dobré?

hop®
hodnocení

0x

Přes trafo na střídavý to nebude fungovat. Přes adaptér, který napětí usměrní asi taky ne, nabíjecí adaptéry mívají malý výkon. Možná přes nějakou autonabíječku, ale jen jako nutné akutní provizorium...

standam*
hodnocení

0x

mrkni kolik maji Ah baterie, pak se podivej na zdroj, ktery by byl potreba a bude ti jasne, ze bude lepsi repase, nova baterie, nova akucka a ve tvem pripade el. vrtacka

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. To ve mě evokuje fór : všechna houby jsou jedlé. Některé ale pouze jednou. Ono napájet spotřebič, který je napájen stejnosměrným proudem z baterií střídavým proudem ze sítě, jaksi nejde. Šlo by sice udělat usměrňovač ze 4 diod a použít trafo s dvěma sekundárními vinutími, a pak to ještě nějak vyhladit. Ale to by ta přenosná aku ztratila na významu a lepší by bylo si koupit nějakou hobby z nějakého bau...Nicméně, akumulátor u těchto aku zařízení je v podstatě nejdražší záležitost a u těch laciných nemá žádnou výdrž. Osobně jsem si ze zvědavosti zakoupil před jakousi akcí z jednoho velkoobchodu 2 ks akuvrtaček. Přežily pouze tu jednu akci a nestíhal jsem dobíjet. Co také čekat od nářadí za 250 Kč /ks. Pak jsem rozebral ty baterie a ani jsem se nestačil divit. Dal jsem to repasovat. Jedna repase stála cca1.100 Kč a ejhle vydrží pracovat skoro celý den. Takže repase baterie je jediná možnost z mrtvých vstání Vaši akuvrtačky. S pozdravem Laďa

hop®

Lada...: Buď trafo s dvěma vinutími anebo klasické trafo a gratz. Jinak souhlas, mam aku Bosch, a u pana Melichara (můj dvorní dodavatel baterií) mi sdělili, že mi udělají repas aku za nižší cenu než je nová a bude kvalitnější!

jabraka*
hodnocení

0x

Repase akumulátoru možná je,ale u akuvrtačky za 660 Kč stojí repase skoro 2000.

JABRAKA

Jabrako, kam Vy na ty bludy chodíte. Sám přiznáváte, že nejste truhlář, tak jste zřejmě nikdy akupack nerepasoval. Já jsem naopak poměrně hodně akupacků repasovat nechal, jednalo se o akušroubováky Metabo, Bosch a Makita. Cena byla 670,- u 7,2V, 810,- u 9,6V a 950,- u 12V. Ale dost podstatná je okolnost, že do repasí dávají články Sony 1,5Ah a ty jsou podstatně lepší, než v origo bateriích.

Bližší info tady:

avacom.cz/...

výtka
Upozornění od sys hejkal 13. 03. 2011 03:14:44
Promon, Vaše rady jsou dobré, je vidět, že víte, o čem píšete... Navrhoval bych Vám ale vynechat obłíbené slovo bludy, určitě budete vědět oponovat nebo vyjádřit nesouhlas i jinými slovy...
Jabraka uvedl cenu repase u jeho dodavatele. Je proto snad nedůvěryhodný?
Co když někdo další vyhlásí za bludy Vaše vyjádření o cenách, protože zaplatil ještě podstatněji méně než Vy?

ladajaskva*

Dobrý den. Nemá cenu to nějak rozpitvávat, ale cena jakékoli repasované barerie ( akupack ) se odvíjí podle počtu jednotlivých článků a podle jejich kapacity a cena za práci. Rozhodující vliv na cenu má kapacita jenotlivých článků a také značka, kterou použije repasovací dílna. Sanyo je celkem rozšířená značka, kvalita dobrá a cena celkem vysoká. Výdž repasované akubaterie je naprosto vynikající. Například : avacom.cz/... S pozdravem Laďa

patronka*

Ještě bych doplnila, že všichni zmiňujeme AKU s NiCd články. Vloni jsem se zajímala o akumulátory Lion a cena AKU vrtačky s těmito články byla cca trojnásobná. Mám moc ráda kvalitní nářadí, ale holt profík nejsem. Patronka

standam*

to mas jedno, pokud AKU s NiCd bude dobra kvalita splni svuj ucel a vydrzi, ja AKU baterie tocim denne nekolikrat (dle prace) a diky kvalitni nabijecce a "znacce" fachci uz tri leta.

Ono se snazit repasovat smejda na lepsi NiCd, kdyz nabijecka stoji za prd jsou vyhozene penize a zivotnost NiCd rychle klesa

Promon, Vaše rady jsou dobré, je vidět, že víte, o čem píšete... Navrhoval bych Vám ale vynechat obłíbené slovo bludy, určitě budete vědět oponovat nebo vyjádřit nesouhlas i jinými slovy...
Jabraka uvedl cenu repase u jeho dodavatele. Je proto snad nedůvěryhodný?
Co když někdo další vyhlásí za bludy Vaše vyjádření o cenách, protože zaplatil ještě podstatněji méně než Vy?

To sys Hejkal: Ano, nesouhlas lze jistě vyjádřit i jinými slovy. V tom se bezesporu shodneme. Sice pochybuji, že by Jabraka dokázal podložit své tvrzení o repasovaném akupacku na hypermarketovou vrtačku za 2tKč nějakým odkazem, či jiným podkladem, ale to není důvod, proč jsem reagoval, tímto způsobem. Jde o to, že Jabraka zde opakovaně předkládá irelevantní údaje ( chtěl jsem napsat cosi jiného, ale už se polepšuji, co? :) ) . To by nebylo tak na závadu, jako spíše to, že takové údaje jsou tazateli jednoznačně ke škodě. Příkladně u této otázky si lze snadno udělat naprosto mylný obrázek o cenách repasí akupacků, na jehož základě pak dotyčný vyhodí jinak dobrý akušroubovák jen proto, že se zděsí naprosto nesmyslné částky plácnuté zde. O odborné kvalitě rady na opravu pracovní desky výstružníkem podané týmž rádcem se nebudu snad ani rozšiřovat, to je opět případ rady, jak vylepšit průšvih ještě větším průšvihem. Je jasné, že nikdo nejsme odborníci na všechno v okolním známém vesmíru. Každý má svůj obor, kde je pevný v kramflecích a tam by měl podávat rady. Rady takové, které povedou k cíli, ne do slepé uličky. Tehdy bude mít poradte.cz úroveň, ne pověst hospodské tlachárny. Někdy mám pocit, že někteří rádci mrskají odpovědi snad jen pro ,,čárku´´ tedy počet odpovědí u svého nicku. A to do všemožných i nemožných kategorií, čímž se znemožňují, ale nejsou v tom sami, kazí pověst i ostatním. Přiznávám, mám lehčí alergii na podobné všeználky co se vrtají v tom, čemu absolutně nerozumí. S výsledky práce podobných Patů a Matů se setkávám díky své profesi totiž denně. Ovšem nejsem asi sám, kdo má takovýto pocit, krásně to vystihl i mistr Hrabal:

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]