Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dveře mezi obyt. místností a půdou

Od: honzazbrna odpovědí: 4 změna:

Dobrý den,

ve starším domě mám půdu, kterou budu rekonstruovat a dělit zhruba na polovinu. Půlka bude nově obyvatelná, druhá půlka bude s izolací na podlaze - tedy studená a provětrávaná. Z různých důvodů nemohu zateplit celou střechu. Na půdu chci často chodit, proto si lámu hlavu, jak udělat dveře. Mám k dizpozici otvor cca 1x2,2, z obou stran ytong. Mám obavy, že obyč. kovové zárubně se mi nepodaří dostatečně zateplit. Pokud bych v místnosti s dveřmi zřídil koupelnu, pak by byla potřeba kvalitního zateplení ještě kritičtější. Napadlo mě ještě vlastnoručně vyrobit dřevěné zárubně nebo koupit levné plastové dveře v Bau... a dodatečně je zateplit, což se mi zdá jako nejlepší, i když ne nejlevnější.

Nemáte jiný nápad?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

nejlépe izoluje přítomnost vzduchové vrstvy, to jistě víte sám. Zřiďte na půdu resp. do chladného prostoru jakýmkoli způsobem Vás napsane dveře dvoje = zdvojené = praxe našich předků, stejně tak jak se dříve dělala dvojitá okna. Samozřejmě těsnost a izolace jedněch nebo druhých dveří/futer nebude od věci, ale futro pokud je ocelové je samo obrovský vodič tepla!

hodnocení

1x

načrt. př.

Dveře mezi obyt. místností a půdou

jabraka*
hodnocení

0x

My jsme řešili stejný problém,na půdu z obytné místnosti vede otvor ve 45 cm zdi.Ten jsme zvětšili na 80 cm a dali obložky.Z obou stran jsme připevnili dveře,takže jsou dvoje 45 od sebe.Pak to chce dobré těsnění,aby tam netáhlo a na zimu starou matraci,která se tam napěchuje.

JABRAKA

honzazbrna

Díky oběma, taky jsem o tom přemýšlel. Dvojité dveře jsou technicky schůdné a zřejmě nejlepší řešení. I když stále ještě přemýšlím o těch plasťácích. Když spočítám cenu za dvoje obložky a dveře, tak to vyjde nastejno. I když dveře bych asi měl. Kovovým zárubním se chci vyhnout.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]