Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
ve starším domě mám půdu, kterou budu rekonstruovat a dělit zhruba na polovinu. Půlka bude nově obyvatelná, druhá půlka bude s izolací na podlaze - tedy studená a provětrávaná. Z různých důvodů nemohu zateplit celou střechu. Na půdu chci často chodit, proto si lámu hlavu, jak udělat dveře. Mám k dizpozici otvor cca 1x2,2, z obou stran ytong. Mám obavy, že obyč. kovové zárubně se mi nepodaří dostatečně zateplit. Pokud bych v místnosti s dveřmi zřídil koupelnu, pak by byla potřeba kvalitního zateplení ještě kritičtější. Napadlo mě ještě vlastnoručně vyrobit dřevěné zárubně nebo koupit levné plastové dveře v Bau... a dodatečně je zateplit, což se mi zdá jako nejlepší, i když ne nejlevnější.
Nemáte jiný nápad?
nejlépe izoluje přítomnost vzduchové vrstvy, to jistě víte sám. Zřiďte na půdu resp. do chladného prostoru jakýmkoli způsobem Vás napsane dveře dvoje = zdvojené = praxe našich předků, stejně tak jak se dříve dělala dvojitá okna. Samozřejmě těsnost a izolace jedněch nebo druhých dveří/futer nebude od věci, ale futro pokud je ocelové je samo obrovský vodič tepla!
My jsme řešili stejný problém,na půdu z obytné místnosti vede otvor ve 45 cm zdi.Ten jsme zvětšili na 80 cm a dali obložky.Z obou stran jsme připevnili dveře,takže jsou dvoje 45 od sebe.Pak to chce dobré těsnění,aby tam netáhlo a na zimu starou matraci,která se tam napěchuje.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.