Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Renovace umakartového jádra

Od: jakon odpovědí: 4 změna:
U važuji o renovaci umakartového jádra v panelákovém bytě. Zkoumám všechny možné nabídky a upoutala mě nábídky na renovaci bez bourání nalepením na stávající umakart jakési vodě odolné desky, které potom vypadají jako keramický obklad. Má to výhodu v tom, že na to není třeba stavební povolení. Mám s tím někdo nějaké zkušenosti?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

doplnit odpověď
hodnocení

0x
Zkušenost s tímto nemám ale nezdá se mi lepit ještě nějaké desky na umakart. Co to má řešit? Nevzhlednou hnědou či šedou barvu umakartu? Pokud jde jenom o"zakrytí"umakartu, tak mohu doporučit strukturovou barvu. Velice dobře kryje nerovnosti a stěna pak vypadá jako hrubší zeď.

al bunda*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

A proč prostě nenalepit keramické obklady? Dnes již jsou k dispozici materiály i technologie, které to umožňují.

Hezký den.

zwiki*
doplnit odpověď
hodnocení

0x
Tato varianta o které zamýšlíte použít je výhodná tím,že je rychlejší,nenadělá se tolik nepořádku a je poměrně o dost levnější.Kdyby jste si nechal vyzdívat byt.jádro nově tak by stejně museli dělat obklady a je s tím více problému např.odvoz a čas asi tří dnů a více peněz.Takže obložení stávajícího jádra je lepší variantou.Hezký den.:)

ladis*
doplnit odpověď
hodnocení

0x

Psal jsem to jako odpověd na otázku na jiném místě

Zrovna jsem před rekostrukcí jádra, budu ho dělat zděné, protože:

1) Původní umakart je shnilý,vnitřní kovová konstrukce rezavá jak liška, drží se tam plísně. Lepit na umakart cokoliv je vyhazování peněz, protože do 5 let by nastal nějaký problém (Před 7 lety jsem to já vůl udělal a teď lituju peněz, které jsem do toho vrazil)

2) Často se argumentuje zmenšením prostoru u zděného jádra, protože jsou zděné stěny silnější a težší. Bude se zdít z Itongu 8cm, který je lehký, stěnu posuneme o pár cm směrem do kuchyně.

3) V umakartovém jádru jsou staré rozvody elektriky z hliníku, které vedou do kuchyně. Nikdo před 30 lety nepočítal s tím, že bude tolik kuchyňských spotřebičů (varná konvice, mikrovlnka atd.) Už teď je to na vyhoření, v zásuvkách se upalují hliníkové dráty.

4) Doporučuju jednoznačně oddělené WC! Hlavně z higienických důvodů. Psalo se o tom v několïka článcích, že hlavně při čůraní u chlapů vzniká aerosol, který pak vdechujete, prostě je to totálně nehygienické! U 3 pokojového bytu vám stavební úřad ani společné WC s koupelnou tuším nepovolí. Teď jste dva, takže vám nebude vadit, když se budete potkávat na WC s koupelnou, ale když přijde návštěva, půjdete na velkou, návštěva si pak půjde to toho smradu umýt ruce, budete mít děti atd. Jednoznačně samostatné WC, za pět let byste litoval.

6) Když WC tak závěsné. Dokud nemáte závěsné WC, nevíte jak pohodlně se uklízí. Když prolistujete nabídky HyperSuper marketů, určitě najdete nějakou sestavu v akci.

5) Peněz moc nemáte, ale svépomocí s nějakým zedníkem co to vezme jako fušku by se to dalo zvládnout, nesmíte si navymýšlet super kachličky s masážní vanou! Těch 100 000 je opravdu komplexní dodávka na klíč, kdy přijdete k hotovému dílu bez hnutí prstem.

6) Rekonstrukci udělejte teď, když v bytě ještě nebydlíte. Pokud by se rekonstrukce dělala za provozu, je to šílené. Všude prach, nemáte kam jít na WC, Já pošlu rodinu v létě na dovolenou, až se za 14 dní vrátí, bude vše (doufám) hotovo. :):):)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]