Nejste přihlášen/a.
Zdravim zdejsi radce. Dovolim se zeptat na Vas nazor.
Momentalne mam hotove betony v podkrovi i s krocejovou izolaci 2cm EPS T 3500 a resim finalni podlahu.
Moje predstava byla takova, ze na zem polozim 1cm EPS 100Z co mi zbyl a na to polozim desky Durelis 22mm pero drazka.
Pri pokladce jsem chtel do drazky nanest stolarsky Duvilax a jednotlive plotny skladat na vazbu podobne jako kdyz se zdi zed.
Zjistil jsem ale, ze podlaha je v jedne mistnosti "do strechy". Viz obrazek. Leti to smerem ke stene na 2,5m vodovaze asi 5mm a je to vsude i ruzne krive. Myslim si, ze pokud na to dam takto Durelis, bude to u sten ve vzduchu.
Procilal jsem si zde o nivelacnich sterkach, mam ale obavu ze to nebude fungovat. Nikdy jsem s tim nedelal. Moje predstava je ze to nahrubo rozleju po mistnosti, nahrubo to prejedu hladitkem a projezdim jezkovym valeckem. Tim dosahnu toho, ze bude v kazdem miste zhruba stejna vrstva nivelacky. Mam ale obavu, ze nivelacka nebude tak tekuta, aby se dejme tomu pulka objemu co jsem pouzil premistila prez pul mistnosti. Myslim si to spravne?
Takze druha uvaha. Vzit tu dlouhou vodovahu a nejaky lepidlo a proste to stahnout do roviny podobne jako to delali zednici s betonem. Bude to piplacka, ale asi jediny mozny reseni. Potom zlehka prebrousit a polozit EPS a Durelis.
Co vy na to?
Obrazek jsem hodil sem, poradte je vetsinou zmensi tak, ze nejsou citelne.
pouzij samonivelacni napr. www.cemix.cz/prod/...
dole mas dokumenty ke stazeni
jinak rozlejes, pripadne hladitkem roztahnes do potrebne vysky a projedes jezkem
uz v nazvu je napsano samonivelacni
co budes davat na Durelis, koberec, lino nebo lamin. podlahu? (misto EPS bych dal Hobru, bude to jen o trochu drazsi)
Polystyren je jen na tepelnou izolaci.Jako zvuková zábrana a kročejové tlumení ne.Co se týče křivosti betonu,lze pomocí nivelačky udělat podlahu docela dobře do vodováhy .Kontrola laserovkou Hobra pak je docela dobrá kročejovka,
JABRAKA
Na Durelis prijde koberec. Dival jsem se na Hobru a vychazi minimalne dvakrat draz nez podlahovy ESP.
K te nivelacce, opravdu si myslis ze to pujde a stece to prez pul mistnosti?
jj, delal jsem to na byte jako pripravu pro dlazbu v kuchyni, jezka jsem mel na tyci, jezek ti odebere vzduch a pomuze nivelacce se vynivelovat
myslel jsem, ze chces dat lamin.podlahu, pak by to i s hobrou vyslo levneji
klidne si udelel kus nivelacky nekde pro test at mas jistotu, hlavne dodrz predepsany pomer apod.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.