Nejste přihlášen/a.
před 11 roky jsem zateplil venkovní stěnu do dvora pouze 50 mm polystyrenem.Stěna je postavena cihla 30cm - nad terenem 1,5 m cihly nezatepleno a dále pak stěna síla zdi 30 cm siporex s-30cm zatepleno eps 5cm.Nyní uvažuji o stržení stavajcí izolace a chtěl bych to zateplit extrapor 70f síla 10 cm Myslíte že to bude mít nějakej výslednej efekt. Nebo mám zateplit pouze nezateplených 1,5 m cihel( sklep) Děkuji za odpoved
Dobrý den. Účinek to bude mít. A to dost zásadní. Pouze příklad pro cihelnou stěnu 30 cm s 5 cm EPS a srovnání s 10 cm Extraporu. A´t porovnáme U, R, nebo Q., tak je to vždy více, než dvojnásobně lepší.
30 cm cihla + 5 cm EPS R= 1,63 U = 0,61 Q = 19,62 W/m2
30 cm cihla + 10 cm Extrapor R = 3,47 U = 0,29 Q = 9,21 W/m2
Vás asi bude nejvíc zajímat Q, což je prostup tepla konstrukcí, čili tepelná ztráta na 1 m2
Co se týká praktického provedení, tak záleží na stavu toho stávajícího zateplení. Pokud je dobré, čili fasáda drží a zateplovák také, tak bych to dodatečné zateplení dal na to stávající a opět byste to měl ještě lepší. Čili to nezateplené zateplit 15 cm. S pozdravem Laďa
ale četl jsem někde že když zateplím eps na současné zateplení že rosný bod bude mezi eps.Je možno zateplit nebo přidat dalších třeba 6 cm eps , nyní jsem schopen nalepit dalších 10cm na stavAjící skladbu 5 cm eps ,sítovina a pak asi 0,5 cm, lepidlo a omítka . pro mne by nebyl problem na stabající skladbu nalepit další cm ale?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.