Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dřevěné parkety a jejich pokládka

Od: kubinec® odpovědí: 11 změna:

zdravím,

nedávno jsem se tady ptal na plovoučku a žena se najednou rozhodla že by byla pro podlahu z nových parket. (Podlaha není tak studená jak plovoučka)

Prosím vás máte někdo zkušenost z postupem pokládání dřevěných parket?

Je mi jasné že podklad musí být stejně rovný jakobych pokládal plovoučku,že?

Prosím vás o rady a tipy jak z postupem na pokládku dřevěných parket

A cenově jsou na tom parkety oproti plovoučkám jak cenově rozdílné?

Týden tady píši o rady na plovoučky a žena se rozhodne pro parkety *bum*

díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mato*
hodnocení

0x

záleží jak je chceš položit. kono.album.cz/...

cenová relace _ materiál, pokládka, broušení, lakovaní ( olejování )? záleží na třídě ( 1-4 ) na povrchové úpravě, na lepidle a způsobu pokládky ( podkladu ) počítej od 2000Kč /m2. Samotná pokládka? - to se nedá napsat , to chce vidět.

al bunda*
hodnocení

0x
Myslím, že jakmile zjistíš, co stojí dubové, nebo bukové parkety, pokorně se vrátíš zpět k variantě nazvané "plovoucí podlaha". Navíc si myslím, přivší úctě, že na to, abys svépomocí položil parketovou podlahu prostě nejsi dost dobrý. Soudím z toho, na co všechno ses tady ptal, že ti řemeslné práce svépomocí nic moc neříkají.
Hezký den.
hodnocení

no to jsem chtěl slyšet!

rozdíl mezi = parkety - plovoučka, cena, práce atd.

Člověk přece musí vždycky nějak začít,že?

Než jsem si začal dělat nábytek do bytu, nevěděl jsem o tom vůbec nic, a teď mám skoro půlku bytu nábytku uděláno svépomoci,

jinak od vyučení od školy dělám svářeče, a "čistější" práce se nebojím!

Ale co obnáší parketová podlaha to jsem vůbec netušil,a buďto nechám profíkům a nebo si raději položim tu plovoučku!

To bude asi rozumnější, ikdyž je plovoučka (chladná) a v tom našem paneláku je vůbec tak nějak (chladněji), přes léto je ideálních 22 no a v zimě do těch 21 stupňů v nejtepleší mistnosti!

díky za odpovědi

mato*

a co takové likor.cz/... ta cena je nadhodnocená , s montáží od fy. je cena určitě nižší.( záleží na lokalitě )

kono.album.cz/...

kono.album.cz/...

kono.album.cz/...

jabraka*
hodnocení

0x

Nedávno jsem rekonstruoval jeden byt a do ložnice jsme položili parkety za 250 Kč za m2.Líbí se?Líbily se i zákaznici,i kdy jde vlastně o lino.

JABRAKA

Dřevěné parkety a jejich pokládka
hodnocení

Lino!

Sousedi mají lino (imitace Selské podlahy) - nádhera, kdyby mi neřekli ať si ho"ošahám"ani bych nevěřil že jee to lino!

Jenže žena LINO nechce,*nevi*

Tak stále váhám do čeho se pustit?

jabraka*
hodnocení

0x

Kubo,pokud budeš dlouho váhat,může se ti stát,že se nikam nedostaneš.Měl jsem jedné sousedce lepit tapety.viděla nějaké v jednom supermarketu.Ale když jsem jí přinesl katalog tapet RASCH,najednou nevěděla co vybrat.S množstvím vzorků zboží se rozhodování žen paralyzuje.S tím linem je to také tak.

JABRAKA

Dřevěné parkety a jejich pokládka #2
hodnocení

JABRAKA, já jsem pro plovoučku s kombinací dlažby, jenže žena, že je to "studené", kdežto parkety(dřevěné) "teplejší"

No tak došlo k malinkému sporu a že zkusí sehnat firmu která by nám (snad) udělala nezávaznou kalkulaci celkové částky : stržení starých parket, vyrovnání podlahy, pokládka až po finální fázi!

a podle toho jakou částku na nás "vychrlí" že se rozhodneme!

Jenže jsme přesvědčen že to bude "šílené číslo"

al bunda*
Ještě je tu možnost vyměnit manželku... *hi*
hodnocení

jsem pro každou blbost! *smich*

kolega z práce mi navrhl rovnou odstřelit!

al bunda*
Zas tak radikální bych nebyl - přece jenom to nestojí za to. Ale možná by výměna manželky vyšla laciněji, než rekonstrukce. *smich*
V každém případě je mi jasné, že to nemáš jednoduché - ale kdo z ženatých (teď už bez závazků) to jednoduché má?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]