Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výměna oken

Od: pontee* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, sháním kvalitní firmu na výměnu oken za plastová oblast Olomouc, Prostějov a okolí, nejvíc dobrých ohlasů jsem zatím slyšela na firmy: Okna, Reisewitz, Sulko, Kolomazník. Kdo máte s nějakou firmou z těchto míst dobré či špatné zkušenosti, uvítám Vaše reference. Zejména, co se týče opatrnosti při práci- máme novou fasádu na domě :(

Případně by mě ještě zajímalo, jak se liší cena okna plastového a dřevěného, vím, že cenové rozdíly v oknech můžou být velké podle typu atd., takže jen nějak orientačně alespoň... Potřebujeme je do rodinného domu, cca 20 oken, z finančních důvodů bychom raději plastová, ale raději bych tam tedy viděla dřevěná :(

Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

5x

Dobrý den. V prostějově je nekonečně velké zastoupení všech možných oknařských firem. To, na co hledáte odpověď je velmi neurčité zadání. Protože cena oken se odvíjí především podle toho, jak kvalitní se použije profil a jaké se použije zasklení. asi nejlepší pro Vás bude si nechat zpracovat cenovou nabídku. Ale pozor, ty Vaše požadavky ( zadání ) musí být naprosto stejné pro všechny firmy. Osobně bych asi oslovil VPO Protivanov ( Svatoplukova ulice ) a Decro Bzenec ( Českobratrská ulice ), Reisewitz ( Mostkovice ) a asi ještě Mechaniku ( vedle prodejny Škodovek ). Jak to nakonec namontují nevím, protože ti momtážníci se pořád střídají. Nejlépe je zajistit si přímo firemní pracovníky, než nějakou externí partu. Dřevo je rozhodně dražší a většina oken ze dřeva nemá dobrou povrchovou úpravu. Zejména od malých firem. Já mám všude plast, a všichni moji známí a rodinná příslušníci také. S pozdravem Laďa

pontee*
hodnocení

"Nejlépe je zajistit si přímo firemní pracovníky, než nějakou externí partu." To znamená, že jako nenechat si to dělat přes nějaké "kamarádíčky", ale přes firmu, či jinak jste to myslel? Nebo jste myslel zjistit si informace na konkrétní pracovníky u 1 firmy a ty žádat?Já určitě chci vybrat nějakou osvědčenou firmu co nemá moc velkých průšvihů.

ladajaskva*

Dobrý den. Firemní pracovník montážník je kmenový zaměstnanec té firmy, která okna vyrábí. Kupříkladu první okna jsem měl od Reisewitze a montovali mě je jejich zaměstnanci. Všechno v pohodě. Pak jsem potřeboval do přístavby 2 okna 90 x 150 a jedno 60 x 60. Dojel jakýsi magor a toho jsem musel pořád hlídat - každé okno dal jinak vysoko, o kolmosti se ani nebavím. Infarktový stav. Nebo loni v RD jsem měnil okna - Decro Bzenec. Zde to dělal externí magor a kandidát na odstřel. Reklamace a oprava toho paskvilu vyřízena za 3 dny, ale už kmenovými zaměstnanci, kteří věděli naprosto všechno, naprosto všechno měli ssebou no prostě pohoda, klídek, tabáček. Nyní bych měl podmínku - montáž musí provést Vaši kmenoví zaměstnanci. V Prostějově by to mohli být tak VPO, Mechanika a možná že i jiní. Ale to si musíte zjistit přímo u výrobců. Mě například v rekonstukci v Prostějově dělali jeden byt kluci z Dubňan - Okna Macek. Ale ten už okna vyrábí v Polsku, takže toho bych asi vynechal. Aspoň reference už nejsou dobré. S pozdravem Laďa

pontee*
hodnocení

Já jsem slyšela, že Reisewitz montují okna z Polska, sice mi někdo říkal, že Reisewitz jsou absolutní jednička, ale okna z Polska, to asi ne.. To si raději vyberu jinou firmu. Co se týká Decra, ty už jsem taky vyřadila, kvůli špatným referencím. Takže nakonec budu chtít rozpočet asi od těchto: RI okna, Kolomazník, Pramos, Okna Olomouc a možná ten Reisewitz. Ale rozpočet taky něco stojí, ale když chci vybrat pořádně.. Navíc když nevyberu firmu přímo z Prostějova, tak se to asi taky prodraží dopravou. Měli jsem v Olomouci stavební firmu z Prostějova, ale byla malá a dojíždění jim nevadilo. Ale "oknáři" jsou teď myslím dosti vytížení, takže si za každou nevýhodu naúčtují.

Plus ještě jeden problém, nemáme možnost tu výměnu přímo v domě příliš pohlídat, budou třeba několik dnů bez kontroly. Takže to pak je nejdůležtější trefit na co nejvíc slušné, poctivé a šikovné lidi. Stavební dozor je asi nesmysl. Budou to nervy:(

frantisekpetru*

"Ale rozpočet taky něco stojí, ale když chci vybrat pořádně"

Nevím, jestli jsem to správně pochopil, ale ten rozpočet neboli cenová nabídka nestojí nic. A pokud Vám bude nějaká firma chtít dělat nabídku za peníze, tak radši zavčasu ruce pryč.

pontee*
hodnocení

Někteří mí příbuzní jsou totiž názoru, je zbytečné řešit rozpočty více firem, že se mám rozhodnout prostě pro 1 a hned jim to zadat, nebo pro srovnání nanejvýš ještě jeden rozpočet od jiné firmy, že více je zbytečné, navíc pokud si nechají za to zaplatit. My máme na domě totiž vícero tvarů a velikostí oken, takže to budou muset vyměřit, prodiskutovat s náma jak si to představujem atd. Jestli je to ale tak jak říkáte, tak je to super.

frantisekpetru*

Na příbuzné v tomto případě rozhodně nedejte, protože nabídky různých firem mohou být velmi velmi rozdílné. Konkrétně v mém případě byl třeba rozdíl mezi nejlevnější a nejdražší až 40 tis. Kč.

Pro základní porovnání nabídek Vám stačí změřit si okna (+/- nějaký cm v tomto případě nehraje roli) a tyto míry s počty oken (dveří), specifikací rámů a zasklení, příp. dalších doplňků (parapety, žaluzie, sítě, zed. zapravení ap.) odeslat jednotlivým firmám mailem.
Případně spousta výrobců a dodavatelů oken má na svých stránkách přímo speciální formuláře, kde všechny výše uvedené údaje můžete taky zadat a odeslat.
Důležité je, aby všechny poptávky byly stejné, aby se potom ty nabídky opravdu daly porovnat.

doplněno 13.03.11 21:19:

jen pro doplnění - už si napamatuju úplně přesně, ale tu prvotní nabídku jsem poptával asi u 7-8 firem.

pikusek

Všechna okna a dveře se u spol. Reisewitz vyrábí (profily i kování Schüco z Německa) - nic se nedováží s Polska! Pokud potřebuješ poradit napiš na pikusek@seznam.cz

lidus*
hodnocení

4x

Mám dobrou zkušenost se Světem oken, maminka a sestry zase Ablak Luleč.

frantisekpetru*
hodnocení

4x

Já mohu za sebe doporučit RI Okna Bzenec. Mám zkušenosti přímo s centrálou v Bzenci, ale v Prostějově je taky pobočka (Svatoplukova 18).
Jinak obecně souhlas s příspěvkem p. Ládi Jaskvy.

big*
hodnocení

0x

Já mám dobrou zkušenost s firmou V-okno. Mají dokonce zastoupení i v Prostějově. Jsou solidní, nehrají si na mistry světa ale finální odvedená práce je parádní. Zkuste oslovit i je.

sotek*

Nejlépe je si zjistit jaký mají profil a zadat si ho Googlu a přidat tam koncovku PL a hned uvidíte polskou výrobní fabriku pišníci se německým jménem.Rehau,KBE atd ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]