Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakým jiným materiálem nahradit plexisklo?

Od: jambus* odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer (den).

Potřeboval bych asi dvě plastové desky o tloušce 1 cm a rozměr cca 20 X 20.Jako první mě napadlo plexisklo,ale nikdo mi neprodá jen takový malý rozměr a jen celé tabule a ty jsou tak masné. Až mě to zarazilo. Dále sem ve stavebních potřebách narazil na polyetylenové desky,ale cena je taky cca 2000 tisíce za tabuli.

Mám dotaz:nenapadá vás ještě nějaký jinší (cenově dostupnější) matroš podobných vlatnosti a kde by se eventuelně dal splašit v menších rozměrech?

PS:jde o to,že materiál by měl být pevnější hladký izolant s tlouštkou cca 1 cm. Díky za tipy

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Tak to bych mohl poradit pouze jedno. Najděte si ve svém okolí výrobce plastových bazénů, septiků, nádrží, nebo třeba sudů, kádí a pod. Pro ně je to v podstatě odpad. Osobně jsem takto koupil za směšné peníze podstatně větší odřezky a ještě mě to uřezali na pile na rozměry. Bylo to u firmy Niveko Nivnice. Ale předpokládám, že se Vám to zdaří u kterékoliv jiné firmy. S pozdravem Laďa

ar*
hodnocení

0x

No napadají mě reklamní tabule , ty jsou taky na plastu zhruba 1 cm silném. Kolem silnic jich je dost i rozmlácených a navíc se teď mají kolem dálnice rušit, tak když tě nechytnou . . . *smich*

hodnocení

0x

nikdo mi neprodá jen takový malý rozměr

To jste se asi špatně dotazoval. Existují přece zpracovatelé těchto plastů a pro ně takovýto rozměr je už spíše odpadem. Nevím odkud jste, ale třeba v Práglu je http://www.plexi.cz/ cituji z jejich webu : Řežeme na míru dle přání zákazníka

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud ti jde o průhledný plast,máš možnost kromě plexiskla hledat desky z Makrolonu,PMMA.Polykarbonátu,PVC.Pokud to může být i neprůhledný materiál,je v plastech mnoho deskových materiálů.Zkus hledat v modelářských potřebách.Na webu je toho fůry.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]