Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zvýšení podlahy

Od: monfri* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

při rekonstrukci bytu jsem narazil na menší problém. Po odstranění parket v obyváku vznikl schod do chodby cca 5 cm. Můžete mi prosím poradit jak navýšit podlahu v obyváku? Betonovat se mi moc nechce...Spíš jsem uvažoval použít nivelační hmotu a nato nalepit XPS - tvrdý polystyren, na který už dám jen mirelon a plovoučku. Co myslíte, dá se to takto? Jen se bojím ,aby to nevrzalo...

bydlenisnu.cz/...

Díky za názory

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

0x

bez desek napr. OSB ,ktere budou na XPS to nepujde

dej jen hobru 2x19mm (250kg/m3) a lamin. podlahu, je to nejlepvnejsi a nejlepsi varianta za predpokladu, ze vsude bude lamin. podlaha

doplněno 09.03.11 10:54:

zde je pouzit EPS krocejak (urceny pod beton) 350kg/m2 a 2x OSB, vysledek... nic moc

mstanda.rajce.idn/...

ladajaskva*

Dobrý den. @standam Zde bych dokonc řekl, že to bude i nejlacinější řešení. Jenom bych upozornil na nutnost dostatečně srovnat podlahu po vytrhaných parketách, protože pro plovoucí podlahu je nutné dodržet toleranci 2 mm / 2 m. A platí, čím néně, tím lépe. S pozdravem Laďa

standam*

to jsem mel v planu napsat (nejlevnejsi), ale vzniklo me z toho zmatene slovo :)

jinak souhlas, chce to temer dokonalou podlahu

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud na ten beton položíš tu hobru,nejlépe nalepit nízkoexpanzní pěnou,ale i nějakým kontaktním lepidlem,rovinnost pod plovoučku ohlídáš.Pak je i Mirelon zbytečný,kročejový útlum bude hluboko pod normou.Polystyren nemá smysl.

JABRAKA

monfri*
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]