Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vrzání plovoucí podlahy

Od: vn odpovědí: 9 změna:

Dobrý den,

do novostavby jsme si nechali dát plovoucí podlahu Forte (materiál ca 5OO Kč/m2). Montáž byla provedena na beton, někde se použila stěrka, následně folie, mirelon a plovoučka. Po asi 1,5 roce nám začíná plovoučka při chůzi po ní vrzat, praskat atd. (zvuky jsou docela hlasité).

Dle firmy, která namontovala nám bylo sděleno, že je v období topení suchý vzduch a nízká vlhkost a dochází k sesychání podlahy a proto to vrže. Je toto možné? Zmizí dané hluky, když se v létě nebude topit?

Jsem se s něčím podobným nesetkal u nikoho, ikdyž měli plovoučku za 200 z Baumaxu.

Nemůže se jednat o výrobní chybu?

Psal jsem i na dovozce a jak bývá v ČR zvykem, bez odpovědi.

Díky

VN

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

2x

Příčin může být několik.První je skutečně výrobní chyba,nebo spíš nedodržení výrobní technologie a tím desky mění tvar a rozměry jako každý nestabilní výlisek.Pnutí je mírně zkroutí a tření se projeví vrzáním.Při pokládání je třeba dodržet zásadu dilatační spáry kolem stěn.Pokud se dotýkají desky v některém místě stěny,je to další důvod k vrzání.Odstranit to jde jednak po sundání lišt probroušením,nebo oříznutím tam,kde je mezera malá.První příčinu bych se pokusil odstranit namazáním spojů lněným olejem na dřevo.To by mělo vrzání odstranit.

JABRAKA

vn
hodnocení

Díky za odpověď,

kolem stěn byla dilatační spára asi 0,5 cm, tam bych problém nehledal. Vrzání začlo nejdříve na chodbě, teď začíná postupně i v ostatních místostech. Dá se říci, že vrzání je inetnzivní, když se po podlaze dlouho nejde (třeba ráno). pak už to nevrže tolik nahlas.

Jak se dá poznat to, jestli je to výrobní vada? Existuje na to nějaká norma? Vrzání se projevilo po 1,5 roce, tzn. ještě mám záruku.

Kde se dá koupit lněný olej? Jakým způsobem se pak dostane olej do spár? Rozetřením po celé ploše? Nebude to pak klouzat resp. jak ten olej zase setřu pryč?

díky

technikjirik*
hodnocení

2x

Krom toho co už tu popsal Jabraka, bych ještě dodal toliko, že vrzání se projevuje u novějšího typu podlah které jsou takzvaně klikací. Tedy díly do sebe zapadnou bez použití lepidla a jdou zase rozebrat. Právě v zámcích tohoto klikacího systému je materiál neošetřen vlastně nijak finálně a to je místo odkud vycházejí zvuky. U lepených podlah, to je zase někdy v tom, že se díly k sobě málo přitáhnou a nebo je mechanické přitažení pro přilepení příliš krátkou dobu a lepidlo nemá čas zatuhnout. To už je pak chyba toho kdo podlahu pokládal. To už je na reklamaci. pokud je to klikací systém. Pak postupovat jak radí Jabraka.

bachurkova*

Dobrý den, moc děkuji za tip! Máme klik systém, lamino. Může být ten lak (?), co má pomoci, i na lamino?

jabraka*
hodnocení

0x

Oleje na dřevo jsou vysýchavé oleje s tvrdým voskem,viz odkaz.Když se montovaly plovoučky lepením,tento úkaz se nevyskytoval.je to určitě montážní závada,jinde než ve spojovacích zámcích to vrzat nemůže.

jiho.ceskestavby.cz/...

JABRAKA

mato*
hodnocení

0x
Příčin může být více. Pokud by to bylo v montáži, tak jedině v nerovném podkladu, což může časem zčásti opotřebovat zámek pl. podlahy a zapříčinit vrzání. Osobně by jsem zkusil použít CC-Přípravek na impregnaci spár dema-dekor.cz/...
neon*

Zkoušel jsi to? Pomohlo to? Mám taky plovoučku, starou 7měsíců a začíná vrzat. Pkládal jsem si jí sám a vím, že podklad nebyl podle normy +/- 2mm na 2m a už si to začíná vybírat svou daň, tak bych taky rád zkusil něco, než podlahu pouze rozebrat, "znivelovat" povrch a znovu položit, do toho se mi fakt 100x nechce ...

Ještě jenom nějaký TIP, kde to přímo sehnat? Díky

NEON

vn

Zatím jsem to nezkoušel.

Kontaktoval jsem firmu, která mi to dělala a uvidím, jak se k tomu postaví. Potěry byly před pokládkou sbroušeny a vše bylo rovné. Tam by problém být neměl. Stále více se domnívám, že ta plovoučka od Forte ačkoli za 500/m2 a byla mi firmou doporučena jako super volba, tak to byl nějakej kšunt.

Každopádně mi to vrže jenom tam, kde je používáno (mám ještě 2 místnosti zatím neobydlené a ty jsou OK). Takže bych to viděl na nějakou"únavu materiálu"po 15 ti měsících:(

bachurkova*

Dobrý den, máme úplně stejný problém. Podlahu máme položenou od září 2007 a ve všech pokojích neskutečně vrže. Náš podlahář řekl, že se s tím ještě nesetkal :( Budeme to chtít asi reklamovat, ale přece jen bych byla radši, kdyby se to nemuselo vyměňovat, máme už kuchyň, vestavěné skříně... a bylo by to celkem problematické. Budu ráda za jakoukoliv informaci, co Vám kdo poradil, jak postupujete a jestli se to zlepšilo... Uvidím, jak to budeme řešit my a pokud se to nějak pohne (s úspěchem), taky dám vědět :) Děkuji!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]