Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Řez autogenem do septiku?

Od: boule® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,. Mám železný septik, využíváme ho 5 let o tl. stěny 12mm. Potřebuji do něj vyříznout 2 díry pro KG trubky D125. Mohu autogenem? Nebouchne to, když tam jsou všechny ty možný plyny? Nebo to prostě mám po kouskách odvrtat vrtačkou? Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Klidně řežte autogenem. Nic vám nebouchne. Vrtačkou by jste to dělal měsíc.

ladislavtikal*
hodnocení

0x

nechte si to odvetrat at to nedejchate a pak tam muzete delat uplne v klidu

jabraka*

Asi by to chtělo kompresor a foukat dovnitř vzduch.Pak to v žádněm případě nedělej sám.Buďte u toho dva,Autogen při pálení žere spoustu kyslíku.Nejen z lahve,ale i z prostoru.Jde o hoření železa.

JABRAKA

hodnocení

0x

toš plyn tam být může klidně bych do toho říznul ale napřed bych otevřel poklop a jen tak pro jistotu tam vhodil aspoň z metru a půl zapálené noviny jen tak pro jistou, a řezat to budete učitě z venku dovnitř to pak by stačilo jen otevřít ten poklop a začit řezat no a v momentě kdy proříznete stěnu to buť trochu foukne nebo ne ale vám se nic nestane protože tou dírkou po řezu se na vás nic nedostane vše by vyšlo otvorem v septiku:)

ladajaskva*
hodnocení

0x

Dobrý den. Septik sám o sobě má přívod a odvod a několik komor. Předpokládám, že má i nějaké víko, kterým se do septiku dá zasunout nějaká hadice na vycucnutí sedimentu. čili měl byste tam mít vstupní otvor. a když tento otvor otevřete, tak se septik za nějakou dobu spolehlivě odvětrá. Navíc toho plynu tam nebude tolik, aby to vyletělo do povětří. Možná pro jistotu by stálo za pokus to nuceně odvětrat pomocí ventilátoru. Můj osobní názor je, že když se to bude dělat při otevřeném poklopu, tak se nic mimořádného nestane. S pozdravem Laďa

hodnocení

Ok, děkuji. Otevřu ten poklop a nechám to odvětrat. Sem měl strach, aby mi nenadskočil barák :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]